School for Justice

School for Justice

School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden. Educate to lead, to change the system!

  • Club Hilversum e.o.

 

 Over School for Justice

Soroptimist International Nederland financiert met verschillende samenwerkende clubs het programma School for Justice in India, een initiatief van Free a Girl. Binnen dit programma wordt een selecte groep zeer gemotiveerde meisjes (allen bevrijd uit gedwongen prostitutie) zo hoog mogelijk opgeleid tot een positie die hen in staat stelt eigenhandig het systeem te veranderen. Hun intrinsieke motivatie is groot. Niet alleen kunnen deze meisjes zich ontdoen van het stigma ‘slachtoffer’; ook kunnen zij, van binnenuit, de straffeloosheid in India teniet doen en de daders achter de tralies krijgen. 

School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau. School for Justice biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende rechtenstudie om zo hun Bachelor of Law te behalen. School for Justice werkt hiervoor samen met één van de beste universiteiten van India. Een grootschalige awarenesscampagne, ondersteund door bekende Indiase personalities, draagt bij aan het bespreekbaar maken van het probleem van kinderprostitutie

Start klas 2018

In april 2017 is de eerste, zeer gemotiveerde klas van start gegaan. De AFAS Foundation heeft als founding sponsor in samenwerking met een vijftal (Indiase) organisaties mogelijk gemaakt dat een selecte groep van 19 jonge vrouwen kon starten met een voor hen life changing, persoonlijk ontwikkeltraject. Maak kennis met hen op www.schoolforjustice.com. Naast de bovenstaande videos kun je nog meer video’s bekijken via deze link. Een van deze filmpjes heeft een Gouden Leeuw gewonnen op het Festival of Creativity in Cannes.

Teneinde dit baanbrekende initiatief van Free a Girl en van Free a Girl Movement in India nog omvangrijker te maken en nog meer kans van slagen te geven financiert Soroptimist International Nederland het programma School for Justice 2018.

gedane acties voor School for Justice

Ons welbekende benefietvoorstelling in het Filmhuis te Hilversum was een groot succes!

Foto-impressie van ons benefietconcert in het MCO.

De definitieve opbrengst voor dit fantastische project heeft alle verwachtingen overtroffen

€ 14.830,28

We sluiten dit project af met een goed gevoel. Misschien komt er vanuit het Algemeen Fonds
van de Nederlandse Unie van Soroptimitsclubs nog wat extra bij.
Samen met meerdere clubs in Nederland hebben we als Soroptimisten genoeg geld
ingezameld om een aantal meisjes een goede opleiding te kunnen gaan laten volgen!
De activiteiten worden nu ook uitgebreid naar Nepal, waar inmiddels 10 meisjes een
opleiding kunnen volgen.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.