Hospice Kajan te Hilversum

  • Club Hilversum e.o.

Club Hilversum e.o.

Hospice Kajan te Hilversum

 Hospice Kajan

Afgelopen clubjaar heeft club Hilversum zich ingezet voor Hospice Kajan te Hilversum, een “thuis” voor mensen in de laatste levensfase. De meeste mensen die geconfronteerd worden met een naderend einde zullen er voor kiezen om thuis te sterven. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat de intensieve en vaak gespecialiseerde verpleging te zwaar is voor de familie of als de thuiszorg onvoldoende hulp kan bieden. Hospice Kajan brengt dan uitkomst. Daar wordt men op een persoonlijke manier verzorgd en verpleegd en kan men in alle rust afscheid van elkaar nemen.

De opbrengst van een benefiet filmvoorstelling en een concert wordt aangewend voor herinrichting van de tuin, nadat afgelopen jaar het hospice ingrijpend is verbouwd. De tuin is een belangrijke plek voor bewoners, om er te zitten of vanuit de kamer over uit te kijken. De totale opbrengst, inclusief een genereuze bijdrage uit het Algemeen Fonds, bedroeg € 9.000,=. Het eindbedrag werd 30 juni 2017 feestelijk overhandigd aan het hospice. Meer informatie is te vinden op de eigen site www.soroptimistclub-hilversum.nl.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.