Let’s Orange the World – doe jij dit jaar mee als gastdocent?

Hoe geef ik als (gast)docent de les Let’s Orange the World?

  • Club Isalania Zwolle Kampen

Van 25 november tot en met 10 december wordt de internationale campagne ‘Orange the World‘ gehouden. Deze campagne vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Om dit thema bespreekbaar te maken, ontwikkelden  club de Bilt-Bilthoven, club Isalania en het Seneca Servicehuis samen een lespakket voor de middelbare school.

In 2021 hebben we al ruim 800 leerlingen (meisjes én jongens) uit 4 vmbo, 4 havo en 4 vwo bereikt. Dit jaar streven we naar nog meer. Ben jij de gastdocent die de les wel op een school wil geven? Of word jij ambassadeur en ga je op zoek naar een school waar de les gegeven kan worden? Want we willen leerlingen weerbaar maken door hen na te laten denken over wat ze kunnen doen als ze slachtoffer óf getuige van geweld zijn.

Geweld uit zich op verschillende manieren. Tijdens de les krijgen leerlingen tips om geweld te herkennen. In korte filmpjes vertellen twee vrouwen over het geweld dat zij zelf hebben meegemaakt en op deze manier leerlingen willen helpen daar iets tegen te doen. Docenten vinden het een belangrijk thema, dat nog niet in het reguliere curriculum aan bod komt.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten welke les we in 2021 ontwikkelden? Deze les is hier te downloaden en ook is er een uitgebreide docentenhandleiding. Doordat we de les modulair hebben opgebouwd, kunnen (gast)docenten de les naar eigen inzicht aanpassen.

In de webinar op maandag 27 juni geven de initiatiefnemers van het lespakket uitleg over de inhoud van de les, tips hoe je middelbare scholen kunt benaderen, of hoe je als (gast)docent de les zelf kunt geven.

Tijd: maandag 27 juni van 20.00 tot 21.00 uur

Hoe: online

Aanmelden: bij Tjitske Visscher via tjitskevisscher@gmail.com

Deze webinar wordt gegeven in een reeks van 4 webinars. Andere data volgen. Kijk regelmatig op de projectpagina.