Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen

Jaarthema ‘Ontmoeten’
Ieder jaar kiest de voorzitter een thema en voor het clubjaar 2020-2021 is dat ‘Ontmoeten’. Dat leek tot voor kort zo vanzelfsprekend, maar door COVID-19 heeft ontmoeten een andere dimensie gekregen. Er is fysiek meer afstand nodig, maar dat staat ontmoeten niet in de weg. We zijn als club creatief in het zoeken naar en ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Overleggen doen we nu zoveel mogelijk online en worden daar steeds handiger is. De momenten waarop we elkaar wel in levende lijve kunnen ontmoeten zijn voor ons nu extra dierbaar. Ondanks, of juist dankzij het nieuwe ontmoeten willen we de positie van vrouwen en meisjes verbeteren en als club zichtbaar zijn.

 

Strategie
Wij zetten onze kennis en vaardigheden in om zowel lokaal als wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren, zodat wij in staat zijn een bijdrage te leveren aan de samenleving. De 17 Sustainable Development Goals van de VN zijn mede richtinggevend voor onze basisactiviteiten.

Alle Soroptimistclubs hebben deze 5 doelen:

  • SDG 4 Het vergroten van toegang tot onderwijs voor vrouwen en meisjes
  • SDG 8 Het verbeteren van duurzame mogelijkheden voor economische zelfstandigheid van vrouwen
  • SDG 16 Het elimineren van geweld tegen vrouwen en meisjes en het bevorderen van deelname van vrouwen aan vredesoplossingen
  • SDG 2, 3 en 6 Het zorgen voor voedselzekerheid en toegang tot een goede gezondheidszorg
  • SDG 7, 11 en 13 Het betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkeling en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering en natuurrampen.

Projecten 2021-2022
Club Isalania steunt financieel  een drietal projecten:

  • 100xtrees4life
  • Sumud Story House Bethlehem
  • diverse coronagerelateerde projecten
  • Orange the World
Female Fashion Fair 2020
Kadera krijgt een cheque voor de COVID-19 actie

Kadera konden we september 2020 verrassen met een extra gift om hen en hun clienten in de coronaperiode een hart onder de riem te steken. Hiervoor konden alle Soroptimistclubs een bijdrage krijgen van het Algemeen Fonds waar Isalania ook gebruik van heeft gemaakt. 
Hands-on leveren we een bijdrage aan lokale projecten. We helpen vluchtelingen in onze nabije omgeving om zich snel thuis te voelen in de Nederlandse samenleving en noemen het ‘Isalania, een goede buur’. We draaien mee in taalprojecten en sommige leden zijn buddy voor vrouwen en meisjes. Hiervoor werken we samen met de lokale professionele organisaties.

Activiteiten voor projecten
Club Isalania organiseert ieder jaar de Female Fashion Fair, een tweedehands kledingverkoop in Kampen, waar we uitsluitend uitstekende modieuze dameskleding verkopen in twee weekenden. Het zoeken van een pop-up store is ieder jaar weer een uitdaging, maar het lukt altijd weer.  In september 2020 hebben we daarmee zo’n 6.000 euro verdiend voor onze projecten. 
Ook organiseren we kleinschaliger activiteiten, zoals het Zwols dictee.  Heel gezellig zijn altijd de eetgroepjes bij de leden thuis. De kans om elkaar beter te leren kennen en heerlijk te eten.

Samenwerking met andere serviceclubs
In Kampen is een fijne samenwerking met de Rotary, Lions, Ronde Tafel en de Innerwheel. Het gezamenlijke doel is om de wereld een beetje beter te maken, ieder vanuit hun eigen doelstelling.  Samen hebben we een enorm netwerk wat dat mogelijk maakt. 

Wil jij ook Soroptimist worden?
Is je belangstelling voor onze club gewekt en wil je meer weten over een lidmaatschap? Je bent van harte welkom bij club Isalania Zwolle.

Kijk ook eens op onze Facebook en Linkedinpagina voor het laatste nieuws.

Onze enthousiaste club komt elke maand afwisselend bij elkaar in Zwolle en Kampen.

Ons profiel

Club Isalania Zwolle Kampen is opgericht in 1992 en telt momenteel 39 leden, van wie de oudste geboren is in 1933 en de jongste in 1979. Niet alleen de spreiding over leeftijdsgroepen is groot. Onze leden zijn actief in diverse beroepen, zelfstandig en in dienstverband, bij de (lokale) overheid en als ondernemer. Alle leden zijn ook actief in het verenigingsleven, als vrijwilliger, bestuurslid of toezichthouder.

Onze enthousiaste club komt elke maand afwisselend bij elkaar in Zwolle en Kampen. Vooraf bestaat de mogelijkheid om samen te eten. We beginnen de avond altijd met een presentatie van een van de leden over bijvoorbeeld haar werk of een externe spreker die aansluit op ons jaarthema.

Iedere 4e woensdag van de maand kunnen we samen lunchen, waarbij de locatie ook weer wisselt tussen Zwolle en Kampen. Wanneer er een 5e woensdag in de maand zit hebben we een extra activiteit; dat varieert van een bedrijfsbezoek tot bijvoorbeeld een muziekavond.

Een activiteit waar veel Soroptimisten van onze club, maar ook van andere clubs ieder jaar weer naar uitkijken is het jaarlijkse zeilweekend in april op een traditioneel zeilschip. Afhankelijk van de wind en het weer varen we op het IJsselmeer of de Waddenzee.

We hebben een Friendshiplink met Club Périgueux (Frankrijk).

De volgende leden vormen het bestuur voor het clubjaar 2020-2021

Ada Meurs, voorzitter
Kitty de Vries, vice-voorzitter
Joke Vesseur, secretaris
Loes Soors d’ Ancona, assessor
Janita Stoel, penningmeester

Nieuws en acties

Online bijeenkomst STOP GEWELD TEGEN VROUWEN

Organisator: Isalania Zwolle Kampen
Donderdag 26 november 20.00 – 21.30 uur inloggen vanaf 19.45 uur

Deelnemers gaan in gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen.

PROGRAMMA
• Stichting Kadera geeft voorlichting over cijfers en feiten en huiselijk geweld, wat is dat? En als je het signaleert, wat kun je dan doen?
• Juliette – schrijfster van het boek ‘Niet voor herhaling vatbaar’ – vertelt vanuit haar eigen perspectief hoe het is om in een gewelddadig huwelijk te leven. Wat gaat er aan vooraf? Wanneer is het genoeg en stap je op?
• Panelgesprek: publiek en hulpverleners, beleidsmakers en betrokkenen gaan in gesprek over dit belangrijke onderwerp en wat we er zelf aan kunnen doen.

AANMELDEN Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst tot 25 november 2020. Je krijgt dan de link naar de online bijeenkomst per mail toegestuurd. Desgewenst kun je de bijeenkomst anoniem volgen. Deelname is gratis.

Open hier de flyer.