Wat doen wij?
Wij zetten onze kennis en vaardigheden in om zowel lokaal als wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren, zodat wij in staat zijn een bijdrage te leveren aan de samenleving.
Hands-on leveren we een bijdrage aan lokale projecten. We draaien mee in taalprojecten en sommige leden zijn buddy voor vrouwen en meisjes. Hiervoor werken we samen met de lokale professionele organisaties
Projecten 2024
Club Isalania Zwolle-Kampen steunt financieel deze projecten:
- Afghanistan; ondersteuning onderwijs voor jongeren
- BenG projecten: studiebeurzen voor 3 meisjes in India die daardoor een volledige 3-jarige bachelor kunnen afronden.
- Kujawa Het verstrekken van sanitary kits aan meisjes in Kenia, zodat ze tijdens de menstruatie naar school kunnen. Ook wordt er een voorlichtingstrainingsprogramma voor scholen opgezet. Hiermee helpen we zo’n 180 meisjes die voor 3 jaar een sanitary kit krijgen.
- Orange the World
.
Activiteiten voor projecten
Club Isalania Zwolle-Kampen organiseert ieder jaar de Female Fashion Fair, een tweedehands kledingverkoop in Kampen, waar we uitsluitend uitstekende modieuze dameskleding verkopen.
Ook organiseren we kleinschaliger fundraisingactiviteiten. Heel gezellig zijn altijd de eetgroepjes bij de leden thuis. De kans om elkaar beter te leren kennen en heerlijk te eten.
Samenwerking met andere serviceclubs
In Kampen is een fijne samenwerking met de Rotary, Lions, Ronde Tafel en Inner Wheel. Het gezamenlijke doel is om de wereld een beetje beter te maken, ieder vanuit hun eigen doelstelling. Samen hebben we een enorm netwerk wat dat mogelijk maakt.
In 2024 wordt een gezamenlijke lokale Goede Doelengids ontwikkeld. Dat moet het kiezen van projecten gemakkelijker maken.
Wil jij ook Soroptimist worden?
Is je belangstelling voor onze club gewekt en wil je meer weten over een lidmaatschap? Je bent van harte welkom bij club Isalania Zwolle-Kampen.
Kijk ook eens op onze Facebook en Linkedinpagina voor het laatste nieuws.
Onze enthousiaste club komt elke maand afwisselend bij elkaar in Zwolle en Kampen.
Ons profiel
Club Isalania Zwolle-Kampen is opgericht in 1992 en telt momenteel 33 leden, van wie de oudste geboren is in 1933 en de jongste in 1981. Niet alleen de spreiding over leeftijdsgroepen is groot. Onze leden zijn actief in diverse beroepen, zelfstandig en in dienstverband. Alle leden zijn ook actief in het verenigingsleven, als vrijwilliger, bestuurslid of zijn toezichthouder.
Onze enthousiaste club komt elke 2e woensdag van de maand bij elkaar. Vooraf bestaat de mogelijkheid om samen te eten. We beginnen de avond altijd met een presentatie van een van de leden of een externe spreker die aansluit op ons jaarthema.
Iedere 4e woensdag van de maand kunnen we samen lunchen, waarbij de locatie wisselt tussen Zwolle en Kampen. Wanneer er een 5e woensdag in de maand zit hebben we een extra activiteit; dat varieert van een bedrijfsbezoek tot bijvoorbeeld een muziekavond.
Een activiteit waar veel Soroptimisten van onze club, maar ook van andere clubs ieder jaar weer naar uitkijken is het jaarlijkse zeilweekend in april op een traditioneel zeilschip. Afhankelijk van de wind en het weer varen we op het IJsselmeer of de Waddenzee.
We hebben een Friendshiplink met Club Périgueux (Frankrijk).
De volgende leden vormen het bestuur voor het clubjaar 2024
Cristine Vos, president
Jantsje Beijer, inkomend president
Hanneke Romer, secretaris/assessor
Janita Stoel, penningmeester
Elly van der Molen, lid
Nieuws en acties
Online bijeenkomst STOP GEWELD TEGEN VROUWEN
Organisator: Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen
Donderdag 26 november 20.00 – 21.30 uur inloggen vanaf 19.45 uur
Deelnemers gaan in gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen.
PROGRAMMA
• Stichting Kadera geeft voorlichting over cijfers en feiten en huiselijk geweld, wat is dat? En als je het signaleert, wat kun je dan doen?
• Juliette – schrijfster van het boek ‘Niet voor herhaling vatbaar’ – vertelt vanuit haar eigen perspectief hoe het is om in een gewelddadig huwelijk te leven. Wat gaat er aan vooraf? Wanneer is het genoeg en stap je op?
• Panelgesprek: publiek en hulpverleners, beleidsmakers en betrokkenen gaan in gesprek over dit belangrijke onderwerp en wat we er zelf aan kunnen doen.
AANMELDEN Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst tot 25 november 2020. Je krijgt dan de link naar de online bijeenkomst per mail toegestuurd. Desgewenst kun je de bijeenkomst anoniem volgen. Deelname is gratis.
Open hier de flyer.