OtW filmavond in Nieuw Vennep

24 november 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)
FILMAVOND in Cpunt – Nieuw Vennep
 aan de vooravond van de start van wereldwijde campagne ‘Orange the World’  Op vrijdagavond 24 november wordt om 20 uur in Cpunt, Harmonieplein 2 in Nieuw Vennep de film ‘La Ragazza del Futuro’ vertoond. De organisatie is in handen van Cpunt in samenwerking met Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek. Met deze filmavond vragen wij aandacht voor de start van de campagne Orange The World, een wereldwijde campagne gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

  De inloop is vanaf 19.30 uur. De Haarlemmermeerse wethouder Charlotte van der Meij, die eerder als raadslid aandacht vroeg voor Orange the World, opent de avond. Tijdens de pauze en na afloop van de film is er gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen.

  Kom en maak kennis met Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek en waar de leden als Soroptimisten voor staan: de positieverbetering van vrouwen en meisjes wereldwijd. 

  La Ragazza del Futuro

  Een film naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aardt in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond een goede vriend haar dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

  De film is onderhoudend, met een serieuze boodschap. Belangrijk, zeker nu vrouwenrechten wereldwijd in toenemende mate onder druk staan.

  Kaarten kosten ca. € 9, inclusief een drankje,  en zijn te bestellen via C-punt.