Onze saamhorigheidsactiviteiten

Onze saamhorigheidsactiviteiten

Buitendag rond Cruquius zaterdag 20 augustus 2023

Zaterdag 20 augustus 2023, hadden we de Buitendag, een jaarlijks dagje uit waarbij partners welkom zijn. Ditmaal was Cruquius de plek, daar waar een gemaal staat en waar Barbara woont, één van de organisatoren. Bij haar en haar man Wouter werden we ’s morgens in hun mooie appartement hartelijk ontvangen. Het wooncomplex is gebouwd in de vorm van het gemaal, maar zo neergezet dat alle bewoners aan twee kanten een groot balkon hebben. Wij genoten van het geweldige uitzicht en de koffie met koekjes, o. a. gemaakt door Trinette.

Na een gezellig samenzijn vertrokken we naar het Haarlemmermeermuseum De Cruquius dat ernaast ligt. We werden in twee groepen rondgeleid en kregen de ontwikkeling van de Haarlemmermeer te zien vanaf de drooglegging. Ooit was het een woeste zee, die Haarlem, Leiden en zelfs Amsterdam bedreigde. Sinds 170 jaar is het een rijk landbouwgebied, waar Schiphol en vele andere bedrijven inmiddels gekomen zijn. We kregen een demonstratie van de werking van het gemaal. Wat een bijzonder bouwwerk en indrukwekkende machinerie! Het gemaal is dan ook een icoon van de Haarlemmermeer.

Vervolgens vertrokken degenen die met de fiets waren gekomen, en de sportievelingen die wilden lopen, met het pontje over de Ringvaart naar de overkant, waar Restaurant de Molenplas ligt. Anderen namen de auto en dat was een hele omweg. Uiteindelijk allemaal aangekomen, genoten we samen van een lekkere lunch. Christina hief het glas op de 24 aanwezigen en op het Soroptimisme, en Trinette, Helga, Anneke, Yolande M., Barbara en Cobi werden bedankt voor de organisatie. Het was een interessante en mooie, zonnige Buitendag!

Borrelhaardvuur

Onze ‘Borrelhaardvuur’ commissie organiseert met name saamhorigheidsactiviteiten. Deze activiteiten verhogen het ‘wij’ gevoel en brengt ons ook als ‘vrienden’ bij elkaar, soms met partners.

De activiteiten bestaan uit:

  • boekbesprekingen (3 maal per jaar), waarbij een of meer boeken worden gekozen die met elkaar worden besproken in huiselijke sfeer bij een van de leden thuis. Gemiddeld zijn er 8 vrouwen (niet altijd dezelfde) die daar aan deelnemen.
  • reizen naar bijvoorbeeld Rome, Istanbul, Sicilië, München, Napels onder leiding van een van onze leden die archeologe en kunsthistorica is.
    andere culturele activiteiten, zoals het bezoeken van musea, rondleidingen en bezoeken aan historische gebouwen e.d.
  • het organiseren van onze lustra.

Als je wilt weten wat we doen en hoe gezellig het is, bekijk dan onderstaande pagina’s

  • Op 10 juni 2018 bezochten wij het atelier van Ans Markus in Amsterdam.
  • Op 24 augustus 2019 bezochten wij de Zeesluis in IJmuiden.