Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek

Club Lisse-Bollenstreek en onze Soroptimisttulp: na al meer dan 25 jaar oud!

Onze club bestaat uit zo’n 30 leden.

We wonen in en rondom de Bollenstreek: van Vogelenzang tot Oegstgeest en tussen de A4 en de kust. Club Bollenstreek is een actieve club. Elk lid helpt mee om de club levend en actief te houden door zitting te hebben in een commissie of het bestuur. Diversiteit van clubleden vinden wij belangrijk: leeftijd, achtergrond, beroep, expertise, interesses.

De doelstellingen van het Soroptimisme (Onze Missie) proberen we bij elke clubactiviteit te combineren met onze persoonlijke behoefte om veel verschillende vrouwen te ontmoeten.

Maandelijkse bijeenkomsten
We komen elke maand bij elkaar in het Hotel Restaurant Villa Flora, Hoofdstraat 55, Hillegom. Op onze club-avonden staat een inhoudelijk onderwerp (spreker) of een levenswerkverhaal centraal. Maar we vinden het net zo belangrijk om elkaar te ontmoeten. Vandaar ook dat we vooraf gezamenlijk eten in het restaurant. Het huishoudelijke deel van de vergadering proberen we efficiënt en kort te houden. We sluiten de avonden af in de bar met een drankje voor de saamhorigheid.

Wie steunen wij?
Dit clubjaar zetten wij ons in voor School for Justice van  Free a Girl en Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal. Daarnaast hebben we nog een aantal kleinere goede doelen. Op onze pagina Wat we zoal doen lees je er meer over. Onderdeel van onze clubactiviteiten is het werven van fondsen. We doen dit o.a. door verkoop van bollen, sieraden, chocoladeletters en meer (Onze Fondsenwervingsactiviteiten).

Gezellige activiteiten
Behalve de maandelijkse bijeenkomst, waarbij alle leden geacht worden aanwezig te zijn, worden er regelmatig uitstapjes en activiteiten georganiseerd voor wie dat leuk, interessant of gezellig vindt. We noemen dit saamhorigheidsactiviteiten.

Onze organisatie
Ons bestuur bestaat uit vier leden, te weten: Dietlindt Seijsener, voorzitter; Yolande Möhlmann, secretaris; Karen van de Ven, penningmeester; Colette Kruis- Sweere, assessor. Ieder lid kan een voorstel doen voor een project of een manier van fondsenwerving voorstellen, waarover in de bijeenkomsten gestemd wordt. Per project of fondswervingsactiviteit stellen we vervolgens een werkgroep samen, zodat ieder kan kiezen voor iets waar zij zich bij betrokken voelt en zich voor wil inzetten. Verder hebben we de volgende commissies: programmacommissie (stelt programma van de ledenavonden samen en de verjaardagsviering), kiescommissie (werven nieuwe leden), borrelhaardvuurcommissie (borrels, boekbesprekingen, buitendag, nieuwjaarsreceptie, uitjes met partners, e.d.), kascommissie (financiële controle), friendshiplinkcommissie (aangaan en onderhouden relaties met clubs in het buitenland), beleidsplancommissie (onderdeel van secretariaat), PR-commissie (website, publicaties, communicatie-uitingen, e.d), archiefcommissie (digitaal en analoog archief van gebeurtenissen en vergaderingen).

Daarnaast zijn er nog een aantal clubfuncties: PPI (Programmacoördinator en PPI), deze persoon is de contactpersoon tussen de club en de regiocoördinatoren en heeft als taak de clubleden te informeren over het belang van PWI en het stroomlijnen van programma-onderdelen en projecten m.b.t. de doelstellingen), Marie Muntendamfonds contactpersoon (Marie Muntendamfonds), de afgevaardigde bestuur en de afgevaardigde leden (deze personen zijn als vertegenwoordiger van respectievelijk clubbestuur en clubledengemachtigd te stemmen op de Unievergadering).

We zijn opgericht als 75ste Nederlandse club op 16 april 1994. Het logo is ontworpen door ons clublid Helga Troll-Kaschul. 

Ons profiel

We zijn opgericht als 75ste Nederlandse club op 16 april 1994. Het logo is ontworpen door ons clublid Helga Troll-Kaschul. Het uitgangspunt voor het logo is de speciaal voor ons gekweekte tulp ‘Soroptimist’. De tulp is niet gestileerd afgebeeld, maar als een levendige tulp waar groei, bloei en beweging in zit. De recht opstaande tulp geeft het fiere karakter van de tulp weer terwijl de naar de kanten neigende tulpen aan het dienende aspect van de service club herinneren. De cirkel staat voor eenheid en een wereld waarvandaan de tulpen naar andere werelden en gebieden kijken.

Nieuws en acties

Ben je benieuwd naar onze club, kom op 6 november naar de inloopavond! klik hier: inloopavond club Soroptimist Lisse-Bollenstreek (10,5 KB)

Soroptimisttulpen en andere bollen, weer te bestellen

Soroptimisttulpen en andere bollen, weer te bestellen

Bloembollenactie 2020
Wat hebben we afgelopen voorjaar genoten van alle bloeiende ‘Soroptimist’ tulpen en andere bollen. Misschien wel extra, doordat we door de coronamaatregelen zoveel thuis waren.
Volgend voorjaar (weer) zo’n bloeiende pracht? Bestel dan nu!

Plant nu de ‘Soroptimist’ tulp!
De ‘Soroptimist’ tulp is speciaal gekweekt door kwekerij Rita van der Zalm t.g.v. de oprichting van Club Lisse-Bollenstreek. Het visitekaartje van deze club en eigenlijk van alle Nederlandse Soroptimisten! 

Per zakje van 10 stuks € 5, kleur: tomaatrood met geel hart; hoogte: 35 cm; bloeitijd: april 2021; planttijd: herfst 2020. Het is een verwilderingstulp, die je in de grond kunt laten zitten

Bloeiende bollen in Soroptimistkleuren

IMG-20200318-WA0005.jpeg

Ook dit jaar is er weer een bloemrijke bollenmix samengesteld in de Soroptimistkleuren blauw en geel. Er zitten maar liefst 65 bollen in één verpakking: narcissen in verschillende soorten, blauwe druifjes, voorjaarssterren en vogelmelk. De mix is zo samengesteld dat er opeenvolgende bloei is van februari tot mei!

Muscari Superstar _0758.jpg_f1.jpg

Het pakket kost € 12,50

Bespaar verzendkosten

De bestelde bollen worden door onze kweker verpakt en thuisgestuurd met bijgevoegde factuur. De verzendkosten zijn € 6,50 per pakket voor bestellingen vanaf € 25. Onder dit bedrag wordt € 5 extra berekend voor verpakkings- en handelingskosten. Tip: verzamel bestellingen per club, dat bespaart kosten!

Kant-en-klaar in een bollenmand

mandje in de winter.JPGMandje in de winter

Het is mogelijk om de bollenmix kant-en-klaar geplant in een mand of pot met violen te kopen (de bolletjes groeien er vanaf februari vrolijk tussendoor). Deze kunnen voor € 25 (mand) of € 30 (antraciet kunststof pot) per stuk opgehaald worden. Bestel je voor 1 oktober, dan kun je 10 oktober je (complete) bestelling ophalen in Roelofarendsveen. Bollenmanden kunnen niet verstuurd worden.

IMG-20200322-WA0007.jpg

Speciaal ter gelegenheid van ‘Orange the World’ zijn er gevulde manden/potten met oranje violen bovenop te bestellen! 

De opbrengst van de bollenactie gaat o.a. naar het project  ‘School for Justice‘ van ‘Free a Girl en naar vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal.

Bestellingen graag z.s.m. naar: Soroptimistbulbs@outlook.com