De Roze Hulp

Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek steunt De Roze Hulp

Leanne Noordover is begonnen met De Roze Hulp in januari 2022, nadat Leanne chronisch ziek was geworden door corona. Ze bedacht dat ze meisjes en vrouwen wilde helpen met menstruatiemateriaal. Haar man en oudste zoon maakten een logo, Leanne startte op sociale media en hing het eerste kastje in haar voortuin. Vervolgens kocht ze via Marktplaats kastjes en van Rotary Voorhout heeft ze ook zeven kastjes gekregen. Een kennis wilde wel een website maken en zo begon het.

 

  • Club Lisse Bollenstreek


De Menstruatie Uitgifte Punten (MUP) maken het voor vele meisjes en vrouwen mogelijk toch naar school of werk te gaan. Het blijkt dat 1 op de 9 vrouwen geen geld heeft om menstruatiemateriaal te kunnen kopen. Dat zorgt voor veel ellende. Leanne helpt met haar stichting bij dit soort problemen. Ze heeft inmiddels in alle dorpen van de regio uitgiftepunten gerealiseerd op middelbare scholen, in wachtkamers van zorginstanties en dorpshuizen en. Ze heeft hulp van vrijwilligers, die de kasten tweewekelijks nakijken en vullen.

Daarnaast heeft Leanne ook een grote Voedsel Deelkast, waar mensen vers brood, vers fruit, verse groenten, eieren, diervoeding e.d. kunnen halen. De spullen die er staan worden allemaal gedoneerd door de lokale ondernemers. De Voedsel Deelkast bevindt zich op de Baanbrekersweg 7 in Sassenheim. Elke dag worden de producten aangevuld.  

De stichting heeft ook inzamelteams die eenmaal per maand inzamelacties bij de supermarkten houden. Dan worden gemiddeld 20 kratten met voedselproducten opgehaald. Deze worden verdeeld over mensen die het niet breed hebben, maar van wie het inkomen net boven de voedselbankgrens ligt . Ook worden deze producten opgenomen in de Voedsel Deelkast. Voor Pasen had Leanne pakketten samengesteld, die ze bij gezinnen heeft gebracht.

Ook helpt Leanne bij feesten: boxen om een verjaardagsfeestje te kunnen vieren voor  kinderen, om te kunnen trakteren op school of crèche als er geen geld voor is.

Leanne staat jaarlijks op de Lentefair in Sassenheim, om de naamsbekendheid van De Roze Hulp te vergroten en te praten me de lokale bevolking. Dit genereert veel contacten. Zij heeft al contact met het Nationaal Kinderfonds en het Armoede fonds.

De hele familie van Leanne (3 zoons, 1 dochter en haar man) doet mee met de stichting! Zo organiseren zij af en toe een benefietconcert, waarbij haar man DJ is. De opbrengst ven de kaartverkoop gaat naar de stichting en de opbrengst van de drankverkoop gaat naar de locatie.

Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek wil Stichting De Roze Hulp de komende jaren blijven steunen.