Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Meppel e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Meppel e.o.

Soroptimistclub Meppel e.o  stelt zich ten doel jaarlijks minimaal een activiteit te organiseren om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk, cultureel of gezondheid bewogen project. Jaarlijks wordt de Reestdalfair georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. In het verleden was dit bijvoorbeeld het hospice, een gynaecologisch project in Nepal, de stichting Varen met Wielen en De Argusvlinder 4. Het organiseren van de Reestdalfair wordt mede mogelijk gemaakt doordat de eigenaresse van het Landgoed, mevrouw Roëll,  de activiteiten van de Soroptimistclub Meppel e.o. een warm hart toedraagt en haar landgoed ter beschikking stelt voor deze grootse activiteit.

De Reestdalfair begon in 2008 als een ambitieuze activiteit die is uitgegroeid tot een succesformule die elk jaar in het weekend na de Pinksteren duizenden bezoekers trekt en voor de soroptimisten niet meer weg te denken is. Daarnaast wordt elk jaar op een andere manier geld ingezameld, bijvoorbeeld door een ladies night of verkoop.

De dames van de Soroptismistclub Meppel e.o. gaan elk jaar een weekend met elkaar weg. Elke maand komen de dames bijeen in Chateauhotel De Havixhorst waar ze gezamenlijk eten en daarna vergaderen. Regelmatig worden sprekers uitgenodigd of bedrijfsbezoeken georganiseerd.Tevens vindt elke zomer een gezellige barbecue plaats, waarbij dan ook de partners aanwezig zijn. Het jaarprogramma wordt jaarlijks in oktober samengesteld. Alle leden kunnen hiervoor hun ideeën inbrengen.

Soroptimistclub Meppel e.o  is een homogene groep vriendinnen die elkaar weet te vinden in goede en slechte tijden.

Ons profiel

De Soroptimistclub Meppel e.o. bestaat sinds 2008 en is samengesteld  uit 35 vrouwen die allen in de regio Meppel wonen en een bepaalde beroepsgroep vertegenwoordigen. De  diversiteit aan beroepsgroepen is de basis en tevens de kracht  voor  een inspirerende wisselwerking van professie, expertise, creativiteit en daadkracht. Het jongste lid is 32 en het oudste 62 jaar. De meeste dames hebben een eigen bedrijf, variërend van een makelaarskantoor en bloemisterij tot een adviesbureau en advocatenkantoor. Er zijn ook leden die in het onderwijs of bedrijfsleven werkzaam zijn.  Alle leden zijn vertegenwoordigd in één of meer commissies. Het bestuur rouleert tweejaarlijks, zodat alle leden een keer zitting hebben in het bestuur.

Soroptimistclub Meppel e.o  is een homogene groep vriendinnen die elkaar weet te vinden in goede en slechte tijden.