Gastlessen grensoverschrijdend gedrag 

12-09-2022

In het kader van ‘Orange the World’ hebben twee van onze leden in april als gastdocenten Burgerschapskunde lessen gegeven aan de Gilde Opleidingen in Roermond.     Deze lessen over grensoverschrijdend gedrag waren op dat moment met alle publiciteit in de media erg actueel. Gebruik werd gemaakt van het lespakket dat was ontwikkeld door Soroptimistclubs Isalania Zwolle Kampen en De Bilt-Bilthoven in samenwerking met Uitgeverij Seneca Burgerschap, maar kregen een eigen invulling. Zowel de vakdocent als de leerlingen waren geboeid en stonden positief tegenover de manier waarop dit vaak toch precaire onderwerp ter sprake werd gebracht.
    Uit de schriftelijke evaluatie van de lessen, bleek dat de leerlingen nooit eerder over Orange The World hadden gehoord, maar dat zij het wel een onderwerp vonden waar over gediscussieerd moest worden. 
    Na de zomervakantie krijgt de lessenserie een vervolg en gaan de leerlingen creatief aan de slag om zichtbaar te zijn tijdens de Orange The World campagneperiode 2022.