Gedenkwaardige clubavonden om ‘wij-gevoel’ te versterken

12-09-2022

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat het jaarprogramma steeds werd onderbroken, waardoor we minder onderling contact hadden. Daardoor verwaterde het ‘wij-gevoel’.     Daarom gingen we in de eerste bijeenkomsten in het voorjaar, direct na de gedwongen covidstop, voor interessante clubavonden met veel aandacht voor elkaar en het stimuleren van de onderlinge verbondenheid.

    In onze maart-bijeenkomst brachten we een bezoek aan het Limburgs Schutterij Museum in Steyl, dat is ondergebracht in de voormalige parochiekerk St.-Rochus van Steyl. Een bestuurslid gaf een boeiend verslag van de verbouwing van de kerk tot een gebouw dat als monumentaal pand een een brede maatschappelijke functie heeft

    Een maand later waren we tijdens onze bijeenkomst weer in een kerk. Ditmaal in de Maastrichtse Sint Servaas Basiliek waar we op uitnodiging waren van de deken van Maastricht een rondleiding kregen. Na een fantastische samenkomst met eten in de Kannunikenkelder, liepen we ondergronds door de gewelven naar de Basiliek, waar we door een vakkundige gids uitgebreide achtergrondinformatie kregen over deze prachtige kerk.