Activiteiten

Geen resultaten gevonden

April 2024

Inzet Soroptimist Club Nijmegen voor Voedselbank

Op 13 april 2024 hebben wij ons mogen inzetten voor de Voedselbank Nijmegen Overbetuwe. 

Hartverwarmende reacties mogen ontvangen en kunnen bijdragen aan een schitterend resultaat. 

#Soroptimisten Club Nijmegen

Feb 2024

Nijmeegse Soroptimisten steunen jongeren in het onderwijs.

Op woensdag 21 februari overhandigde de Nijmeegse club van de Soroptimisten een cheque aan School’s Cool Nijmegen. Dit geld is ingezameld met het organiseren van verschillende diners door de leden van Soroptimisten Nijmegen. Met deze donatie kan School’s Cool Nijmegen hun activiteiten verbeteren en nog meer scholieren ondersteunen bij hun ontwikkeling en school carrière.

Onze missie past goed bij die van School’s Cool. Deze vrijwilligersorganisatie begeleidt jongeren in Nijmegen, Wijchen en Lingewaard met een vrijwillige mentor om de kans op een succesvolle loopbaan in het voortgezet onderwijs te vergroten.

School’s Cool Nijmegen gebruikt de donatie van de Soroptimisten voor de aanschaf van tablets. Deze maken het registreren van gesprekken voor de programmaleiders makkelijker, waardoor deze nog meer kunnen focussen op het contact met leerlingen en hun ouders.

Benieuwd naar het werk van School’s Cool Nijmegen? Kijk op www.schoolscoolnijmegen.nl.

Jan 2021:

Werkpresentatie: Tijdens de (online) club-vergadering verzorgde een van de nieuwe leden een presentatie over haar werk als HR manager.

Nov 2020:

Gast Presentatie van Lottie van Starkenburg, auteur van ‘Energiek Leven’
Lottie hield haar voordracht ‘Energiek leven’ Anders kijken naar vermoeidheid mondeling en stelde regelmatig vragen over onze eigen ervaringen. Ze gaf vanuit een onderzoekende en doorleefde invalshoek een andere kijk op wat vermoeidheid is en dat je daar conceptueel onderscheid in kunt maken. Bijvoorbeeld fysieke, mentale of emotionele vermoeidheid. Dat vraagt ook andere manieren van omgaan met energiebeperkingen. Nu tijdens Corona ervaren velen een bepaald soort vermoeidheid die samenhangt met de afstand die we -gedwongen door de maatregelen – tot elkaar moeten aanhouden. We missen de sociale energie van het fysieke samenzijn. De zin van samenzijn is één van de fundamenten van het verenigings en clubleven. Gebrek aan zin en zingeving worden in verband gebracht met depressie en vermoeidheid. Lottie citeert Rene Gude, bij leven bekend als stand up filosoof, die vier vormen van zin beschreef: Het Zinnelijke: dat we met ‘lekker’ associeren. Het Zintuigelijke:  wat we ‘mooi’ vinden. Het Zinrijke: weten wat je te doen staat. En tenslotte het Zinvolle: dat waaraan je als mens waarde ervaart, de zin van het leven; zingeving. 

Voor meer informatie: www.lottievanstarkenburg.nl

Nov 2020:

Soroptimist International Club Nijmegen ondersteunde de Actie Orange the World, waarmee aandacht gevraagd wordt voor geweld tegen vrouwen. Orange the world is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het thema dit jaar is ‘Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd.’

Gebouwen oranje verlicht

Van 25 november t/m 10 december worden overal ter wereld gebouwen oranje verlicht om de boodschap te onderstrepen. In deze tijd is actie extra belangrijk, omdat het geweld overal ter wereld toeneemt. Dè kleur oranje staat symbool voor een optimistische toekomst, waarbij er geen geweld is tegen vrouwen en meisjes. In Nijmegen werden meerdere gebouwen oranje verlicht.

Eerdere activiteiten:

Gastspreker: regelmatig nodigen we gastsprekers uit; zoals bijvoorbeeld Professor Toine Lagro-Jansen over Sekse en Gender in de Geneeskunde en wethouder Grete Visser, over haar werk als wethouder.

Werkverhaal/bezoek: eigen leden vertellen over hun werk en soms bezoeken we ook de werkplek van een van de leden, zoals bv Rivers International School Arnhem

Bezoeken: interessante organisaties of gebouwen in de omgeving worden graag bezocht: bijvoorbeeld het Vrijheidsmuseum in Groesbeek, de Opoe Sientje in de haven van Nijmegen of de boekhandel Dekker van de Vegt, die speciaal voor ons in de avonduren opende.