Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Nijmegen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Nijmegen

Zet je in voor een goed doel, ontmoet interessante vrouwen tijdens inspirerende activiteiten.

Soroptimist Club Nijmegen is een serviceclub waarvan uitsluitend vakvrouwen lid zijn. Wij zetten ons in voor het verbeteren van de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes door middel van onderwijs en economisch en politieke bekrachtiging.

Bestuur 2017-2018

Het motto van het bestuur: “kennis maken, kennis delen”

Presidente: Luud Roos
Vice- presidente: Monique Vergoossen    
Secretaris: Margriet Baarns
Penningmeester: Odette Paardekoooper
Assessor: Annette Perino

Afgevaardigden Bestuur: Afwisselend leden van het bestuur

Met dank aan het in oktober afgetreden bestuur.

Maria Estourgie-van Gaal
Christianne Meijer
Wilma Göttgens-Jansen
Odette Paardekooper

Je inzetten voor goede doelen is bij ons ook heel gezellig. Zo komen we rond de 25e van de maand bij elkaar. We bezoeken interessante organisaties, nodigen sprekers uit, vergaderen, of delen verhalen over werk met elkaar. Tijdens leuke dinertjes en bijvoorbeeld een jaarlijkse filmavond halen we geld op voor het goede doel.

Benieuwd wat we allemaal doen? Kom dan op 25 November naar onze open clubavond. Meld je aan bij ons secretariaat via nijmegen@soroptimist.nl.

Als onderdeel van Soroptimist International Nederland bezoeken we evenementen en vergaderingen in andere steden in Nederland. We hebben een friendshiplink met een club in Duitsland.

Een voorbeeld van de goede doelen waar wij ons voor inzetten is:

FREE A GIRL / SCHOOL FOR JUSTICE

In Nepal and India, Free a Girl set up the groundbreaking program School for Justice, where victims of commercial sexual exploitation are trained to become lawyers, journalists, legal social workers or police officers to change the system from within and thus fight impunity for child prostitution. In addition, a number of girls play an active role in a campaign to draw attention to the problem.

Soroptimistclub Nijmegen is opgericht op 27 april 1963. 

Ons profiel

Soroptimistclub Nijmegen is opgericht op 27 april 1963. Het charter werd uitgereikt door Mevr. H. Sevens-Daneels uit Belgie,

De club heeft nu 36 leden van 36 tot 86 jaar met een groot scala aan beroepen. Om enkele voorbeelden te noemen: accountant, decaan, tandarts, advocaat, jurist, huisarts, apotheker, arts, zelfstandige ondernemers en nog vele andere beroepen.

Maandbijeenkomst.
Wij komen bijeen op de 25e van de maand, behalve wanneer deze op vrijdag, zaterdag of zondag valt. Dan wordt de bijeenkomst naar een andere dag verplaatst. Elke bijeenkomst heeft een zakelijk gedeelte waar het bestuur club- en uniezaken aan de orde stelt, en een deel dat kan bestaan uit een voordracht, lezing, discussie, levensbericht en soms wordt een spreker van buiten uitgenodigd.

De secretaris stuurt maandelijks een convocaat met een verslag van de laatste bijeenkomst en de agenda voor de volgende
vergadering.

Nieuws en acties

Acties Filmavond en Dinercommissie in 2017

Geslaagde Filmavond actie op 22 november 2017 bij het Filmhuis LUX Nijmegen. Film: The killing of a Sacred Deer

Voor het film project is gekozen voor een project dicht bij thuis. Stichting Wereldvrouwenhuis Nijmegen. De zaal was vol!

Dankzij het werk van de filmcommissie en de Soroptimisten en vrienden die in grote aantal gekomen zijn, heeft onze presidente Luud Roos een cheque van €1750 aan Ricky van Oers van het WVH-bestuur overhandigd.

Mariam van Nijmegen heeft in Nijmegen en Lent huizen toegewezen gekregen waar illegale 70+ vrouwen die blijvend opvang nodig hebben naar toe kunnen gaan. De huizen moeten opgeknapt en ingericht worden en daar kon onze club aan mee helpen met de opbrengst van de filmavond.

Diner acties

De opbrengsten van de diner acties zijn voor de School for Justice project. Het project is een mogelijke stap naar verbetering van de rechten van de vrouw in India en sluit ook direct aan op het internationale thema “Educate to lead”.

Lezing: Sekse en Gender in de Geneeskunde

Em. Professor Toine Lagro-Jansen

Dinsdag 27 februari 2018
Club Soroptimiste Nijmegen
Lezing van Em. Professor Toine Lagro-Jansen

Sekse en Gender in de Geneeskunde
Toine Lagro is al meer dan 36 jaar huisarts in Nijmegen en professor Vrouwenstudies Medische Wetenschappen. Een pionier die zich altijd heeft ingezet voor de vrouwenzaak. Ze is onder meer grondlegger en hoofd van het Nijmeegs Centrum Seksueel en Familiaal Geweld.

Op deze avond zal zij de volgende vragen bespreken:

  • Welke klachten komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen?
  • Voelen mannen eerder pijn dan vrouwen?
  • Gaan vrouwen en mannen verschillend om met gezondheidsproblemen?
  • Werken geneesmiddelen bij vrouwen en mannen hetzelfde?

Op deze en andere vragen krijgt u in een interactieve lezing antwoorden.

Verschil maken tussen vrouwen en mannen levert betere zorg!