Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Noordoostpolder

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Noordoostpolder

Orange the world actie NOP 2023!

Bekijk onze facebookpagina voor meer foto’s van de  bruidsmars 25 november 2023.

Orange the world actie NOP 2022, making off the social sofa

Film Orange the World 2022

 

Thema 2023: Energie

Dit clubjaar is het thema Energie, een thema dat goed past bij onze nieuwe voorzitter Maaike Smit. Met de vele goede en actuele onderwerpen die op onze jaarkalender staan wordt het weer een boeiend en leerzaam jaar. Daar krijgen we allemaal ‘Energie’ van. Geweldig dat we 3 nieuwe leden mochten verwelkomen. Dit clubjaar vieren we ons 55-jarig bestaan. Een verjaardag om naar uit te zien.

25 november: OTW Bruidsmars

Vanmiddag was de start van de campagne Orange the WORLD met de aangekondigde bruidsmars samen met Vrouwencentrum Noordoostpolder. De opening werd gedaan wethouder door Sacha WerkmanGemeente Noordoostpolder.

Het thema Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk en op veel andere plaatsen waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Wist je dat er wereldwijd 137 vrouwen per dag sterven door geweld, 1 op de 3 vrouwen fysiek en/of seksueel geweld ervaren. Bijna 1 op de 4 vrouwen in Nederland (23%) heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of geweld. Schokkende cijfers!! Daarom deze campagne!

Dies 2023

Op 10 juni zijn we met een flink aantal leden van de club op de fiets vertrokken naar Urk om daar ons ‘verjaardagsfeest’ te vieren. Een gezellige en geslaagde dag op een prachtig stukje polder onder de stralende zon!

Orchideeën en geo-warmte bij Bernhard Kwekerij

Op 9 mei zijn we samen met Bram Bernhard, één van de twee broers die het
bedrijf runnen door een giga kas met veel orchideeën gelopen. Zo kregen we wat inzicht in het proces
van de kweek het jaar rond.

Daarna volgde uitleg over geo-warmte wat het bedrijf
gebruikt om de kas te verwarmen en zomers als het nodig is te koelen. In de zomer kan de warmte
opgeslagen worden om in de winter te kunnen gebruiken.

Optisch aardappels sorteren

Op 10 maart waren we te gast op het akkerbouwbedrijf van de familie van Campen, waar o.a. pootaardappels geteeld worden voor de export. De zeer gedreven boer Gilbert van Campen heeft een sorteermachine ontwikkeld die computergestuurd de pootaardappelen sorteert, stapelt en aanvult. Deze manier van aardappelen sorteren is uniek in Europa. Bijzonder spectaculair. Een boeiend en leerzaam bedrijfsbezoek!

Tulpenpost uit Creil

Bosjes tulpen ontvangen via je brievenbus

Op 14 februari zij we op bedrijfsbezoek geweest bij Linda Litjens in Creil. Zij is de bedenkster van de succesformule ‘Tulpenpost.nl”. We hebben van haar en haar man Sander een inkijk gekregen in het broeien en het verwerken van tulpen. Een zeer interessante avond en we zijn Linda zeer dankbaar dat ze ons wilde ontvangen in de voor haar drukste tijd van het jaar.

Projecten

Onze club ondersteunt 3 projecten:

Menstruatiearmoede. Dit is ons lokale project. Lees meer….

100xtrees4live. Het project van Soroptimist International. Lees meer…

Deze fiets redt leven. CooP Africa; a bike makes the difference. Lees meer….

Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 34 vrouwen zijn lid.

Ons profiel

Een ergotherapeut, apotheker, levensmiddelentechnoloog, huisarts, agrariër… Dit is nog maar een greep uit de diversiteit van beroepen binnen onze club. Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 34 vrouwen zijn lid. Het oudste lid is 80 jaar terwijl de jongste 41 is. De club kent vier ‘vriendinnen van de club’. Zij waren eerder lid, maar konden om verschillende redenen niet meer actief betrokken zijn bij de club.
Met Soroptimistclubs in Odense (DK), Imatra (Finl) en Norwich(GB) onderhoudt de club vriendschapsbanden. Met club Norwich zijn er de laatste jaren bezoeken over en weer geweest. Iedere 2e dinsdag van de maand komt de club bijeen, desgewenst na het gebruik van een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast is er op de 4e dinsdag van de maand een informele ‘koffie’ afwisselend bij één van de leden thuis. Juist dan is er tijd voor het versterken van vriendschapsbanden.