Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Noordoostpolder

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Noordoostpolder

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw is het thema dit clubjaar. Er is veel te vieren. Het Soroptimisme bestaat 100 jaar en we kunnen elkaar weer ‘fysiek’ ontmoeten. Het jaarprogramma is een mix van oud en nieuw. We kijken terug op de achterliggende jaren en omarmen het nieuwe. Orange the World is een belangrijk landelijk thema. Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen! We werken hard aan de ‘social sofa’ die een prominente plek krijgt in het centrum van Emmeloord.

Goede doelen

Ons lokale project is ‘menstruatiearmoede’. Het is schrijnend dat in een rijk land als Nederland er vrouwen en meisjes zijn die geen geld hebben om maandverband en tampons te kopen. We werken hiervoor samen met de voedselbank Nop/Urk.

100xtrees4live
Wereldwijd vieren Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a briliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië.

Deze fiets redt levens: fietsen voor zorgverleners in Kenia en Oeganda die toezicht houden op zwangere vrouwen.

Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 35 vrouwen zijn lid.

Ons profiel

Een notaris, rijschoolhouder, apotheker, lerares, politieagent, huisarts, agrariër… Dit is nog maar een greep uit de diversiteit van beroepen binnen onze club. Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 35 vrouwen zijn lid. Het oudste lid is 79 jaar terwijl de jongste 34 is. De laatste jaren zijn er vooral veel ‘jonge’ leden geïnaugureerd. De club kent vier ‘vriendinnen van de club’. Zij waren eerder lid, maar konden om verschillende redenen niet meer actief betrokken zijn bij de club.
Met Soroptimistclubs in Odense (DK), Imatra (Finl) en Norwich(GB) onderhoudt de club vriendschapsbanden. Met club Norwich zijn er de laatste jaren bezoeken over en weer geweest. Iedere 2e dinsdag van de maand komt de club bijeen, desgewenst na het gebruik van een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast is er op de 4e dinsdag van de maand een informele ‘koffie’ afwisselend bij één van de leden thuis. Juist dan is er tijd voor het versterken van vriendschapsbanden.