Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Noordoostpolder

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Noordoostpolder

Wijnproeverij

Op 17 mei was er een gezellige wijnproeverij voor het goede doel in restaurant Le mirage. Met enthousiasme en kennis werden er door Sjoerd IJzerman, eigenaar/sommelier van de Winetable in Steenwijk, 10 wijnen uit alle windstreken gepresenteerd.  De 40 deelnemers konden met de informatie die zij bij elke wijn kregen kijken, ruiken en proeven en zo een persoonlijk oordeel geven over de wijn en hun voorkeur bepalen. Natuurlijk waren er ook bijpassende hapjes verzorgd door het team van Le mirage.

De opbrengst van €800,– komt ten goede aan het nationale project van de Soroptimisten 100xTrees4live in Mali. Dit bedrag kan nog hoger worden omdat nu nog niet bekend is hoeveel flessen wijn er zijn verkocht. 15% van opbrengst hiervan gaat ook naar het goede doel.

Soroptimistclubs in Mali werken samen met Tree Aid. Het programma She grows wil 1000 vrouwen in Mali helpen bomen te planten en te onderhouden en voedsel te verbouwen om zo een inkomen te verwerven.

Geslaagde actie tegen menstruatiearmoede

Onze club voerde zaterdag 5 maart een succesvolle actie tegen menstruatiearmoede. Bezoekers van Albert Heijn doneerden gul menstruatieproducten en ook geldbedragen. In samenwerking met de Voedselbank binden we op deze manier de strijd aan tegen menstruatiearmoede in de Noordoostpolder.  

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 10 vrouwen en meisjes niet genoeg geld heeft om menstruatie-artikelen te kopen. Inmiddels zijn er landelijk 275 uitgiftepunten van deze (gratis) materialen.  Met deze actie wordt in een schrijnende behoefte voorzien die veel leed en ook schaamte kan voorkomen.

Klik hier voor info over de sofa lees verder…..

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw is het thema dit clubjaar. Er is veel te vieren. Het Soroptimisme bestaat 100 jaar en we kunnen elkaar weer ‘fysiek’ ontmoeten. Het jaarprogramma is een mix van oud en nieuw. We kijken terug op de achterliggende jaren en omarmen het nieuwe.

Projecten

Onze club ondersteunt 3 projecten:

Menstruatiearmoede. Dit is ons lokale project. Lees meer….

100xtrees4live. Het project van Soroptimist International. Lees meer…

Deze fiets redt leven. CooP Africa; a bike makes the difference. Lees meer….

Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 34 vrouwen zijn lid.

Ons profiel

Een ergotherapeut, apotheker, levensmiddelentechnoloog, huisarts, agrariër… Dit is nog maar een greep uit de diversiteit van beroepen binnen onze club. Club Noordoostpolder is opgericht op 15 juni in 1968 en 34 vrouwen zijn lid. Het oudste lid is 80 jaar terwijl de jongste 41 is. De club kent vier ‘vriendinnen van de club’. Zij waren eerder lid, maar konden om verschillende redenen niet meer actief betrokken zijn bij de club.
Met Soroptimistclubs in Odense (DK), Imatra (Finl) en Norwich(GB) onderhoudt de club vriendschapsbanden. Met club Norwich zijn er de laatste jaren bezoeken over en weer geweest. Iedere 2e dinsdag van de maand komt de club bijeen, desgewenst na het gebruik van een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast is er op de 4e dinsdag van de maand een informele ‘koffie’ afwisselend bij één van de leden thuis. Juist dan is er tijd voor het versterken van vriendschapsbanden.