Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Noordwest veluwe

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Noordwest veluwe

Vind jij dat vrouwen elkaar kunnen helpen om de leefomstandigheden van andere vrouwen te verbeteren? Wil je daaraan bijdragen? En ben je geïnteresseerd in een netwerk van professional friends? Meld je dan vrijblijvend aan via noordwestveluwe@soroptimist.nl, en wij nemen contact met je op voor verdere afspraken.

Programma 2020-2021

Vanwege de COVID-19 pandemie hebben we de tweede en vierde dinsdag van de maand bijeenkomsten volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Projecten

2020

2020 is een jaar dat in het teken staat van COVID-19. We hebben  goodie bags samengesteld voor vrouwen, die noodgedwongen in de crisisopvang verblijven.

2019

In het najaar van 2019 hebben we vooral fysiek geholpen bij een beschermde woonvorm. Het is een driestroomhuis, dit houdt in een geboortehuis, een leerhuis en een ontwikkelhuis. De vrouwen bewonen met hun kind(eren) een eigen appartement. De tuin bij de appartementen werd opgeknapt en aangekleed tot een mooie (speel)tuin.

In het voorjaar van 2019 hebben we in het kader van NL Doet geschilderd bij een gezinsvervangend tehuis.

2018

In december 2018 hebben we een verwenmiddag voor alleenstaande moeders verzorgd. Deze jonge moeders verblijven tijdelijk in het Zij aan Zij-huis te Zeewolde; een opvanghuis voor tienermoeders van het Leger des Heils.

2017

Ons project voor 2017 was Het Kinderhospice Binnenveld te Barneveld. Voor dit Hospice hebben we geld ingezameld voor het inrichten van de zogenaamde SNOEZELRUIMTE.​

De activiteiten waren:

  • De verkoop van flesjes water op verscheidene markten in Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet  (de waterflesjes werden gesponsord door de verschillende vestigingen van AH).
  • Het Limonadeschaap wat gemolken kon worden.
  • Muziekmiddag op 12 november 2017 in de Heerlickheijd van Ermelo. Tijdens deze middag waren optredens zijn van o.a. een koor en een mannengroep. Ook was er een (diensten-)veiling. De gehele opbrengst van deze gezellige ‘aangeklede’ zondagmiddag kwam ten goede komen aan het Hospice Binnenveld.

2016

Ons project voor 2016 was stichting Hulphond. Er was een lezing door Peter van Uhm in het kader van de Dag van de rechten van de Mens. De gehele opbrengst ging naar  Stichting Hulphond.

2014 t/m 2016

Syrie Back to School, het project waar we 3 jaar lang 1000 euro aan hebben geschonken, is een samenwerkingsproject van de Unie van Nederlandse Soroptimistclubs met Unicef.

Eerdere projecten waar we geld voor hebben opgehaald zijn:

2014, met de lezing van prof.dr. Toine Lagroo, de opbrengst ging naar een project van haar: Seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes

De charter bij de oprichting van onze club is uitgereikt op 29 september 1990.

Ons profiel

Club Noordwest Veluwe is een enthousiaste groep van ongeveer 20 vrouwen uit Nunspeet, Harderwijk, Elspeet, Zeewolde, Ermelo en Putten. De charter bij de oprichting van onze club is uitgereikt op 29 september 1990.

De club komt de 2e dinsdag van de maand bijeen in Hampshire hotel De Stakenberg te Elspeet, een mooie locatie midden op de Veluwe. We beginnen de avond na een drankje bij de open haard met een gezamenlijke maaltijd. Aansluitend hebben we de oneven maand een vergadering en de even maand nodigen we een spreker uit. Op de 4e dinsdag van de maand wordt een alternatieve bijeenkomst georganiseerd, dat kan bijvoorbeeld een werkbezoek op locatie; een sportieve activiteit of iets cultureels zijn.

Inmiddels is bij ons de jaarlijkse Heidedag een traditie geworden. Alle clubleden met partners, kinderen, vrienden en vriendinnen werken dan gezamenlijk aan het opschonen van een stuk hei in de gemeente Nunspeet. Het opschonen houdt in dat alle jonge vliegdennen en berkeboompjes verwijderd worden. De opbrenst van deze dag wordt jaarlijks voor een nieuw doel bestemd.