Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Raalte Nijverdal SallAnders

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Raalte Nijverdal SallAnders

Wat we doen

Club SallAnders bestaat uit vrouwen die zich inzetten voor goede doelen en projecten dicht bij huis maar ook op landelijk en wereldwijd niveau.

Komende acties voor zowel leden als niet-leden:

  • Zondag 26 mei Biking Dinner, een fietstocht met op verschillende plekken een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

Na het succes van vorige tropische editie organiseert Soroptimistclub SallAnders op zondag 26 mei een culinaire fietstocht door het mooie Salland. Een tocht met een doel, namelijk geld inzamelen voor Camping Appelsap&zo.
De camping een particulier en lokaal initiatief. Vijf fanatiekelingen met ruimte om het huis besloten om een minicamping te starten. Zorgeloos genieten van een vakantie, dat is wat zij iedereen gunnen. Helaas is de werkelijkheid anders. Niet iedereen kan zich een vakantie permitteren. Armoede heeft namelijk grote gevolgen voor gezinnen. Ouders ervaren veel stress en kinderen kunnen vaak niet deelnemen aan activiteiten. Zorgeloos genieten houdt in dat je vijf dagen lang geen financiële zorgen hoeft te hebben. Er staat een compleet ingerichte kampeerplek klaar, inclusief boodschappen en vrijkaartjes voor leuke activiteiten. Wil je meer weten neem dan een kijkje op de website https://campingappelsapenzo.nl/
De deelnemers fietsen een mooie route door het afwisselende Sallandse landschap.
Ontmoeten, proeven, proosten en genieten staan centraal. Onderweg op verschillende locaties, bij de leden thuis van Soroptimistclub SallAnders wordt u koffie, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aangeboden.
De dames van Soroptimistclub SallAnders gooien hun culinaire cooking skills in de strijd. Er wordt met liefde, passie en enthousiasme voor jullie gekookt.
Exacte starttijden zijn nog niet bekend (zal tussen 12.00 en 13.00 uur zijn) bij Wijngaard De Landman, Tolhuisweg 17 in Raalte.
De afstanden en het uitzetten van de routes wordt op dit moment druk aan gewerkt, bij benadering (lange route 50 km) (korte route 30/40 km).
De kosten bedragen € 39,50 per persoon.
Aanmelden kan tot 22 mei via email sallandersbikingdinner@gmail.com.
Omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn is het raadzaam om u snel aan te melden want vol = vol!
Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

 

  • Zondag 23 juni Midzomeravond tuinconcert
  • 25 november starten acties rondom thema ‘Orange The World’. Zo wordt o.a. het gemeentehuis in de oranje schijnwerpers gezet. Dit in het kader van de wereldwijde campagne om aandacht voor gender gerelateerd geweld.

 

Programma voor leden:

Impressie voorgaande projecten

Onze leden zijn allemaal vakvrouwen met zeer verschillende beroepen en levenservaring.

Ons profiel

Soroptimistclub SallAnders Raalte-Nijverdal werd op 20 mei 2006 opgericht. Onze leden zijn allemaal vakvrouwen met zeer verschillende beroepen en levenservaring.

Clubavonden

Onze club organiseert gedurende het jaar 10 clubavonden op wisselende avonden en verschillende locaties. In oktober, januari en april vinden de algemene vergaderingen plaats. Twee keer per jaar vertelt een clublid haar werk- en levensverhaal. Vijf keer per jaar worden er informatieve avonden over verschillende actuele onderwerpen georganiseerd. Dat kan een lezing zijn over een bijzonder of maatschappelijk onderwerp maar ook een buitenactiviteit. Op 8 maart staat altijd het thema ‘Internationale Vrouwendag’ centraal. Op 10 december ‘de Rechten van de Mens’.De algemene vergaderavonden starten meestal met een etentje. De avonden worden altijd afgesloten met een hapje en een drankje.

 Unie van de Soroptimistclubs

Jaarlijks bezoekt een delegatie van onze club de najaar-, winter- en zomervergaderingen van de Unie om informatie en inspiratie op te doen en om te netwerken met andere soroptimistclubs.

Nieuwe leden

SallAnders kan altijd meer leden gebruiken. Vrouwen die interesse in andere vrouwen hebben (werk/leven) en zich graag actief  willen inzetten voor goede doelen en projecten zijn van harte welkom.  Bij onze projecten en activiteiten staat de positieverbetering van vrouwen en meisjes centraal. We nodigen vakvrouwen die belangstelling hebben graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Nieuws en acties

Voorgaande jaren

De meeste projecten ondersteunen we gedurende drie jaar. Op deze manier bereiken we een beter resultaat voor de projecten. 

2019: In actie voor Stichting Let’s Care, Fonds voor Ons, Free a girl

  • Violenactie voor Stichting Let’s Care (laatste en derde jaar)

De stichting is in 2008 opgezet om projecten te realiseren die in dienst staan van het creëren van een nieuwe, mooiere wereld voor iedereen. Let’s Care heeft in de Filipijnen een centrum opgericht waar verwaarloosde, mishandelde, misbruikte en kansarme meisjes tussen de 5 – 21 jaar  worden opgevangen.  Een team van (lokale) goedgeschoolde deskundigenen helpt de meisjes bij hun traumaverwerking en bij het herstellen van hun zelfvertouwen. Daarnaast is er veel aandacht voor school, studie en het aanleren van diverse vaardigheden. Dit om ervoor te zorgen dat de meisjes weer een volwaardig plaats in de maatschappij mee krijgen.

  •  Biking Dinner voor Fonds voor Ons (eerste jaar)

Het lokale project wat de club steunde met het Biking Dinner was ‘Fonds voor Ons’. Dit project is er voor inwoners van Raalte die hulp nodig hebben van financiële of materiële aard. Iedereen kan een verzoek doen, er wordt niet gekeken naar huidskleur, seksuele geaardheid of geloofsovertuiging. De club wil graag steun bieden aan het fonds zodat kinderen in een gezin krijgen wat nodig is, regionaal komen gezinssituaties voor waar extra hulp heel welkom is. 

  • Orange the World-actie gecombineerd met oranje-tulpen-actie voor organisatie ‘Free a girl’  (eerste jaar)

In november 2019 steunden we de internationale actie ‘Orange The World’. De SallAnders organiseerden samen met Gemeente Raalte in Heino een speciale avond op 25 november in het dorpshuus van Heino. Elkerlyck in Luttenberg en Kulturhus Trefpunt in Heeten worden oranje uitgelicht in de periode van 25 november tot 10 december. 

Tijdens en na 25 november 2019 werden tulpenbollen (voor oranje tulpen) verkocht en om nog iets extra’s te doen naast het geven van speciale aandacht aan dit onderwerp. De bollenverkoop was een losstaande locale actie waarbij de volledige opbrengst gaat naar ‘Free a girl’, passend bij het thema van Orange the World. 

2017-2018: In actie vooStichting Leergeld en Stichting Let’s Care

  • Biking Dinner voor het lokale project ‘Gefeliciteerd’ van Stichting Leergeld (tweede jaar)

Het project had als doel kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Deze kinderen kunnen vaak slechts op beperkte wijze hun verjaardag vieren. Het aantal van deze gezinnen neemt toe. Soms is er zelfs geen geld om te trakteren in de klas en melden kinderen zich ziek in de week van hun verjaardag. Club SallAnders heeft een bijdrage geleverd aan fijne verjaardagen voor deze kinderen.

  • Violenactie voor Stichting Let’s Care (tweede jaar)

2014-2016: In actie voor Stichting Leergeld, Foundation of the Angels, Hospice De Cirkel

In 2014 hebben we ons ingezet voor de nieuwbouw van een Hospice in Raalte. In 2015 stond het Vistaproject in Tibet centraal en hebben we een donatie aan de Foundation of the Angels geschonken. In het seizoen 2015 – 2016 zijn fondsen geworven voor het Dogon Vrouwen Initiatief in Dogon-Mali (West Afrika) en Stichting Leergeld Raalte/Olst-Wijhe.