Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Rotterdam-Schieland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Rotterdam-Schieland

De Soroptimisten en ook club Rotterdam-Schieland, zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Wij zijn allen professionele vakvrouwen, dat wil zeggen dat we een beroep hebben en daarin werkzaam zijn (geweest). Allerlei verschillende beroepen zijn binnen onze club vertegenwoordigd. De leden werken zowel fulltime als parttime.

De leden van club Rotterdam-Schieland komen éénmaal per maand bij elkaar en wij voeren verschillende projecten uit.

 

Bij de oprichting telde de club 22, nu circa 30 leden.

Ons profiel

Soroptimist International Club Rotterdam- Schieland kreeg op 14 november 1987 tijdens de inauguratieplechtigheid het charter uitgereikt door de vertegenwoordiger van SIE, Germaine Mamalaki (Griekenland). De tweede club in Rotterdam is ontstaan op initiatief van enkele leden van SI Club Rotterdam met wie wij jaarlijks een bijeenkomst hebben.

Onze maandelijkse bijeenkomsten vinden omstreeks de 15e plaats. Voorafgaand aan de vergadering is het mogelijk gezamenlijk een maaltijd te gebruiken. Het programma van de bijeenkomsten biedt, naast zogenaamde huishoudelijke – en Uniezaken onderwerpen als levens- en werkverhalen van leden, interessante lezingen door sprekers van buiten.

Eén van de doelstellingen van het Soroptimisme is het verbeteren van de positie van vrouwen en kinderen. Door steun aan lokale en internationale projecten geven wij invulling aan die doelstellingen.

De club telt nu ongeveer 30 leden in alle leeftijden.Ons oudste lid is 91 jaar! De achtergronden van de leden zijn zeer divers, conform het uitgangspunt dat per beroep één lid vertegenwoordigd is.

Club Rotterdam- Schieland heeft twee Friendshiplinks binnen SI-Europe: club Sint Petersburg en club Berlin Charlottenburg. Daarnaast hebben we een vriendschappelijk contact met club Osnabrück.

Mocht je interesse hebben in het lidmaatschap van onze club, neem dan contact op met de secretaris via: rotterdamschieland@soroptimist.nl.