Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Rotterdam

Ons profielOnze projectenOns nieuwsOnze acties

Soroptimistclub Rotterdam

 

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Rotterdam!

Op maandag 11 oktober kwamen wij weer bijeen in Lommerrijk. De bijeenkomst was tegelijk de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergadering was de wisseling van ons bestuur. De nieuwe President, Antoinette van den Haak, kreeg de presidentsketen omgehangen door haar voorgangster. Antoinette vertelde wat de intenties van het nieuwe bestuur zijn voor het jaar 2022: Verbinden door elkaar op te zoeken, te luisteren, te praten, samen te ondernemen. Verbreden door over de clubgrenzen heen te kijken. Verdiepen door een thema te verbinden aan dit jaar. Dit thema is Veiligheid en (Veer)kracht. Kijk ook naar een uitgebreider verslag onder de zwarte knop Ons Nieuws.

Alle data voor het komende clubjaar staan ook in de rubriek ‘Ons nieuws’.

Op 15 september was de eerste club bijeenkomst weer in Lommerrijk, ons vertrouwde adres. President Marieke kon een nieuw lid inaugureren. Daarna hoorden we een persoonlijk verslag over geweld in relaties.

In het weekend van 11 en 12 september bracht een delegatie van onze club een bezoek aan de Soroptimistclub Düsseldorf-Königsallee. Meer hierover onder de knop ‘Ons nieuws’.

Op zondag 29 augustus ontmoetten Soroptimisten uit de regio elkaar op het Eiland Van Brienenoord. Na afloop praatten acht clubleden nog wat door, tijdens een maaltijd in Café de Gouden Leeuw in IJsselmonde.

De theetuin aan De Zweth op zaterdag 21 augustus was een succes! In totaal hebben we € 516 opgehaald voor het project 100xTrees4Life. Dank aan iedereen die langs is gekomen en heeft bijgedragen! Het was erg gezellig.

Nieuwsgierig naar onze club of vragen? Stuur een mailtje naar: rotterdam@soroptimist.nl. Wij staan u graag te woord.

Het logo en de presidentsketen van club Rotterdam

De penning van onze presidentsketen verbeeldt het clublogo. Dit is een weergave van het beeld ‘Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine. Wij hebben toestemming van de erven Zadkine om dit beeldmerk te voeren.

Er zijn twee exemplaren, één voor de president en één voor de vice-president.

De penning is gemaakt door edelsmid Jan van Nouhuys in Schoonhoven. De penning hangt aan een groep van zilveren kettingen, die op afstanden met elkaar zijn verbonden. Dit symboliseert de diversiteit en de samenhang binnen club Rotterdam.

Het clubvaantje is ontworpen door Tiel van der Plas, club Roosendaal. Zij combineerde het groen-wit-groen van de stad Rotterdam met het geel-blauw van Soroptimist International.

Soroptimistclub Rotterdam is als vierde Nederlandse club opgericht.

Ons profiel

Soroptimistclub Rotterdam is als vierde Nederlandse club opgericht. Het charter is op 22 maart 1930 uitgereikt door mevrouw E.W. [Welmoet] Wijnaendts Francken-Dyserinck. De club telt om en nabij de 40 leden, in leeftijd varierend van 35 tot 90 jaar. Er is een grote diversiteit aan beroepen.

Het bestuur voor het clubjaar 2021/2022 bestaat uit:

  • Antoinette van den Haak, president
  • Priscilla Loor, secretaris
  • Aimée Tops, penningmeester
  • Danielle Vissers., vice-president
  • Corry Bollerman, assessor