Rita Lensink-Bosmanlezing

Rita Lensink-Bosmanlezing

  Op woensdag 24 mei organiseert Soroptimistclub Rotterdam in samenwerking met het Rotterdamsch Leeskabinet de Rita Lensink-Bosmanlezing. De lezing wordt door auteur Mineke Schipper verzorgt, over haar boek Weduwen: een nooit vertelde geschiedenis.

  Een magistraal nieuw boek, met de bijzondere belichting die we van deze veelzijdige auteur gewend zijn. Wie zich in weduwen verdiept, stuit op frappante verschillen met weduwnaars. Verlies van een levenspartner is van oudsher voor mannen vertaald in nieuwe vrijheid en voor vrouwen in rampzalig statusverlies.

  Weduwen kregen speciale rouwrituelen en afzondering opgelegd, hun rouwkleren dienden als gevarendriehoek. Onbeheerde vrouwelijkheid baarde zoveel angst, dat een weduwenvagina op slot moest, tijdelijk of levenslang.

  Weduwen zijn een zwaar verwaarloosd onderwerp. Uit de dichte mist van vergetelheid doemen in dit boek de contouren op van een onthutsende erfenis, die nooit eerder in kaart is gebracht. Het goede nieuws is dat ingeroeste opvattingen langzaam veranderen. En weduwen, zo stelt Schipper overtuigend, veranderen zichtbaar mee.

  Meld u aan via leeskabinet@eur-nl.libanswers.com
  Gratis toegang

  Woensdag 24 mei 20.00-21.15 uur
  Inloop vanaf 19.30
  Locatie: Erasmus Universiteit, Senaatszaal,
  (Erasmus Building voorheen gebouw A, 1e verdieping)
  Burg. Oudlaan 50 Rotterdam