Activiteiten

Activiteiten en donaties 2018 – 2020

2022

2021

2020

Stichting Babyspullen – 2019Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Babyspullen.png
Stichting Babyspullen in Nederland wil de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. De Stichting zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in om daar gratis babystartpakketten van te maken voor ouders die het financieel moeilijk hebben. Wij hebben regelmatig babyspullen gesorteerd om hier startpakketten van te maken!

Stichting Mama’s – 2019
De allerarmste kinderen in Zuid-Afrika eten vaak alleen maar maïspap. Bij steeds meer van projecten worden moestuinen aangelegd. De MAMAS telen – met hulp van de kinderen – eigen groenten en fruit. Door dat zelf te verbouwen, krijgen de kinderen dagelijks gezonde en gevarieerde maaltijden. Hier is een donatie aan gegeven. 

Because We Carry – 2019
Marga v.d. Meer gaat naar Lesbos om vluchtelingen te helpen. Zij wil veel geld inzamelen, door o.a. de organisatie van een schrijfwandeling. Because We Carry komt voort uit het initiatief van vrouwen die babydraagzakken inzamelen en deze zelf naar Lesbos brachten, toen de vluchtelingen daar aankwamen. Voor dit initiatief is een bedrag gedoneerd. 

Free a Girl’s – School for Justice – 2018
School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit de gedwongen prostitutie een juridische opleiding. Veel Nederlandse Soroptimistenclubs  hebben zich aangesloten bij de organisatie Free a Girl – School for Justice. Deze organisatie is inmiddels bekend bij een groot publiek.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is poster_sold.jpg__600x800_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg Meisjes uit India, Bangladesh, Brazilie, Nepal, Thailand en ook Nederland worden bevrijd uit de gedwongen prostitutie. “School for Justice” is een vervolg op “Free a Girl”. “School for Justice” zorgt ervoor dat de de meisjes die bevrijd zijn uit de gedwongen prostitutie  na hun bevrijding een opleiding kunnen volgen tot advocaat.