Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Scheveningen

Ons profielOnze projectenOns nieuwsActies

Soroptimistclub Scheveningen

 

Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor het verbeteren van de positie van vrouwen en kinderen.

Soroptimistclub Scheveningen is een warme en enthousiaste club. Eens per maand ontmoeten we elkaar in de Hotelschool Den Haag en na een heerlijk diner leidt het bestuur de clubavond. Deze bestaat uit een algemeen, huishoudelijk deel en een thematisch gedeelte.

We zetten ons in voor fondsenwerving en kiezen gezamenlijk het goede doel dat we steunen. Dit kunnen zowel lokale als internationale doelen zijn. Als vaste bron van inkomsten hebben wij o.a.: de verkoop van loten tijdens de maaltijden, de etentjes bij de leden thuis, waaronder ook de traditionele jaarlijkse barbecue. Daarnaast organiseren we eens in de paar jaar een grote benefiet actie.

In 2021 bestond de club 60 jaar en dat kunnen we dit jaar eindelijk met elkaar vieren. Daarom organiseert club Scheveningen dit jaar een benefietcabaret op zondag 15 mei. Het cabaret wordt gevolgd door een informele borrel gecombineerd met de verkoop van producten voor ons goede doel.

De opbrengst van de kaartverkoop van deze actie komt ten goede aan het trainingscentrum St. Joseph, van Soroptimistclub Calavi in Benin. Hier krijgen jonge vrouwen een beurs voor een praktische opleiding als kinder- of ouderenverzorgster. Zij hebben goede vooruitzichten op een baan, zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Empowerment in hartje Scheveningen

Ons profiel

De club is opgericht op 15 april 1961 en viert in 2022 haar uitgestelde 60-jarig jubileum.

De leden van club Scheveningen (rond 40 leden) wonen en/of werken in Den Haag, regio Scheveningen.

Rond de 15de van iedere maand is er een clubavond . Hier komen we samen op de Hotelschool in Den Haag en wordt er voorafgaand aan de bijeenkomst gezamenlijk gegeten.

De avonden bestaan uit een huishoudelijk gedeelte, waarin zaken betreffende de Unie en de Club aan bod komen en een thematisch deel. Denk hierbij aan een lezing, activiteit of een invulling door een van de club leden.

De Kerstbijeenkomst wordt altijd bij één van de leden thuis gehouden, terwijl in april de bijeenkomst in het teken staat van de viering van de verjaardag van de club. In augustus wordt het “zomeruitje”georganiseerd Naast de maandelijkse bijeenkomsten komen de seniorleden regelmatig bijeen en zijn er etentjes “voor het goede doel”.

Regionaal bestaat er onder de naam In en Om een samenwerkingsverband tussen de clubs Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer en Voorburg / Rijswijk .