Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt  lokale, nationale en (internationale) Unie projecten. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende, bij voorkeur lokale organisaties. Heeft u een lokaal of nationaal project waarbij vrouwen, moeders en of kinderen centraal staan? Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij u vanuit onze club met een bijdrage en/of actie ondersteunen.

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug in actie!

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt lokale, regionale projecten en (interationale) Unieprojecten. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende organisaties.

Internationaal project
Wij steunen een gekozen internationaal project gedurende twee jaar. Meestal zijn dit projecten geïnitieerd door de Unie.

Regionaal project
Dus in de gemeente Utrechtse Heuvelrug: dit doel steunen we één jaar.

Ad hoc projecten
Elk kwartaal kiezen we een klein project waaraan we ca. € 500 doneren.

Wijnactie
Om optimaal te kunnen bijdragen aan de projecten die ons hart gewonnen hebben verkopen wij als club 2 keer per jaar verrukkelijke wijnen binnen ons netwerk. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten dan sturen we je een bestellijst op!

Lustrumjaar
Daarnaast vindt in ons lustrumjaar steeds een groot evenement plaats. De eerste twee keer hebben we een prachtig concert georgansieerd: de eerste keer verzorgd door Janine Jansen op Viool en de laatste keer door het Rubens Quartet en Nina Gvetadze op piano. Ook organiseerden wij een paar jaar geledende landelijke Soroptimistendag Inspirada.

Op dit moment telt de club 41 leden. De leeftijdsopbouw ligt tussen eind 20 en 80 jaar. De beroepen van onze leden zijn divers.

Ons profiel

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug is geïnaugureerd op 6 november 1954 door J. Teutsch-Chevalier. De oorspronkelijke naam van onze club was: Soroptimistclub Doorn e.o.

Op 1 januari 2006 vond er een gemeentelijk herindeling plaats van de zeven dorpen Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg. Zo ontstond Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit was ook het moment dat club Doorn e.o werd omgedoopt in Soroptimistclub International Utrechtse Heuvelrug.

Op dit moment telt de club 41 leden. De leeftijdsopbouw ligt tussen eind 20 en 80 jaar. De verdeling in leeftijd is evenredig. Zo ongeveer per twee jaar werft de club een aantal nieuwe (jonge) leden. Op deze manier blijft het evenwicht in leeftijd aanwezig.

Qua beroepen is het uitgangspunt van de club dat er bij voorkeur slechts één vertegenwoordiger is per beroep. Hierdoor zijn de beroepen van onze leden divers; enkele voorbeelden hiervan zijn: muziekwetenschapper, psycholoog, predikant, journalist, apotheker, huisarts en meubelstoffeerder.

Wij komen elke derde maandag van de maand bij elkaar.

Nieuws

Jaarlijkse Buitendag

Eén keer per jaar wordt de zgn. Buitendag georganiseerd door een aantal leden van onze club. De Buitendag is (ipv een reguliere clubavond) een actieve avond met een gezamenlijke activiteit ergens op de Utrechtse Heuvelrug. Het thema van de Buitendag 2023 was: Kraak je SMAAK!

We waren te gast bij één van onze leden. Zij leidde ons rond op haar bedrijf dat in het teken staat van Regeneratieve landbouw. Dit is een overkoepelende term voor een groep landbouwmethodes die mét de natuur, in plaats van ertegen, werkt.

Het werd een avond vol Smaak, zintuigen, Circle of Life, inspiratie, educatie en recreatie. En niet te vergeten eten en drinken van het land.

Orange The World

Ieder jaar ondersteunt Club Utrechtse Heuvelrug de 16-daagse internationale campagne Orange the World van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.