Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Venlo Fossa Eugeniana

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Venlo Fossa Eugeniana

Wij zijn vrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden, visies en kwaliteiten. Samen hebben wij één doel: wij streven ernaar het beste te bereiken voor vrouwen, in alle aspecten van hun leven. Wij hebben onze krachten gebundeld om, nu ook in Noord-Limburg, de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van de vrouw en het kind te verbeteren.

Hiervoor hebben we inmiddels enkele projecten opgezet, waaronder bioscoopavonden, muzikale avonden voor bejaardentehuis en ons grootste project de ‘Tour de Soroptimist’.

Soroptimistenclub Venlo Fossa Eugeniana telt 27 leden die verschillende werkvelden vertegenwoordigen.

Ons profiel

Onze club bestaat officieel sinds 5 september 2009. Inmiddels tellen wij 27 leden die verschillende werkvelden vertegenwoordigen, zoals gezondheidszorg, onderwijs, informatica, kunst, dienstverlening, wetgeving en gelukkig ook schoonheid.

Elke maand komen we samen voor een interessante bijeenkomst die dit jaar in het thema ‘Passie’ staat.

Nieuws

Orange the World 2020

Ondanks alle corona maatregelen hebben we het event dit jaar uitgebreid. Op maandag 23 november zal er een bijeenkomst zijn waarbij een deel van de gasten via live-stream kan meekijken:

  • woordje van de wethouder Frans Schatorje
  • Inhoudelijk verhaal door Kay Michiels, regiomanager Centrum Huiselijk Geweld
  • gastspreker en ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik Berry Jacobs vertelt haar verhaal. Tevens is dit ook terug te lezen in haar boek ‘Wankelmoed’ !
  • podium voor clubs die een cheque willen uitreiken aan Moveoo.

We hebben voor deze avond samenwerking gezocht met alle serviceclubs binnen Venlo, om zo een nog groter draagvlak te creëren! MOVEOO gaat met de netto-opbrengst van de avond een leuke middag verzorgen voor kinderen die uit de crisisopvang komen.

Gebouwen die oranje kleuren

  • ‘ De Krijger’
  • ‘ Stadhuis Venlo’

Project ‘Tour de Soroptimist’ 2018 & 2019

Tour de Soroptimist is een avondvullende wandeling door het centrum van Venlo waarbij op verschillende locaties in de binnenstad culturele programma’s worden aangeboden. Denk onder andere aan een dansvoorstelling, een tof mini concert van Kwante Hippe, een korte film bij de Nieuwe Scene, een intiem huiskamerconcert bij Galerie Wilms, een sympathieke singer songwriter en meer. Iedere activiteit duurt ca. 20 minuten en we sluiten gezamenlijk af bij cafe de Locomotief. Met de opbrengst van de kaartverkoop hebben we afgelopen jaar ‘Verborgen Verlangens‘ gesteund.

Orange the World 2019

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne door aandacht te vragen voor deze nog heel veel voorkomende mensenrechtenschending, ook bij ons in Nederland. Zij doen dit onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december en aan het publiek uit te leggen waarom dit gebeurt. Dit zijn de ’16 Days of Action against Violence’. Ook wij met club Venlo steunen deze actie!