Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg

Jaarlijks kiest Club Voorne-Putten/Rozenburg een lokaal en/of een internationaal doel. Het liefst kiezen wij een kleinschalig doel waar we ons persoonlijk bij betrokken voelen.

Onze club telt ongeveer 33 leden met verschillende beroepen en leeftijden. Iedere eerste donderdag van de maand dineren en vergaderen we.

Ons profiel

“Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg is opgericht op 5 oktober 1991. Het charter is uitgereikt door Zeynep Davran uit Turkije.

Onze club telt ongeveer 33 leden met verschillende beroepen en leeftijden. Iedere eerste donderdag van de maand dineren en vergaderen we in de Kokerij in Oostvoorne. Na het diner en de vergadering behandelen we verschillende thema’s. Soms komt er een spreker van buiten de club. Een andere keer vertelt een clublid iets over haar werk, leven of passie.

Onze club heeft een Friendshiplink met de club Lier uit België. Daarnaast onderhouden we goede contacten met onze buurclubs: Club Goeree-Overflakkee en Club Hoeksche Waard/IJsselmonde. “

Nieuws

Filmavond maart 2018

Donderdag 8 maart 2018 organiseerde Soroptimistclub Voorne Putten/Rozenburg, in het kader van Internationale Vrouwendag, een filmavond. Het thema van dit jaar is “Gelijkwaardigheid”, dus kozen we voor de film ‘The Queen of Katwe’. De film werd vertoond in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Het was een indrukwekkende film over het leven van de Ugandese schaakster Phiona Mutesi.

De opbrengstvan deze avond, € 1000,=, kwam ten goede aan Stichting Odanadi en werd in ontvangst genomen door Natasja van der Lelij die erg blij was met deze eerste bijdrage. Sinds 1993 heeft de organisatie Odanadi bijna 4000 vrouwen en kinderen gered van verschillende vormen van geweld en hen een kans geboden op een toekomst. Odanadi betekent “maatje” in het Nederlands. De stichting Odanadi NL werft fondsen voor deze erkende non-profit organisatie in India. Odanadi strijdt via reddingsacties, opvang en preventie-activiteiten tegen allerlei vormen van geweld tegen vrouwen en kinderen met een speciale focus op mensenhandel.

Tijdens deze filmavond was de Rotterdamse Soesma Radja anwezig zijn. Zij schreef het boek ‘Madam is not good’, een verhaal over haar ontmoeting met Renuka, een Indiaas meisje dat verhandeld is en wordt uitgebuit. Met behulp van Stichting Odanadi wordt Renuka via een gevaarlijke reddingsactie uit handen van haar uitbuiters bevrijd. Tijdens deze avond was er de gelegenheid het boek te kopen en door Soesma te laten signeren. De helft van de opbrengst van haar boek, doneert Soesma Radja eveneens aan Stichting Odanadi.

Actie voor bewoners Woonzorgcentrum Bernissesteyn

Onlangs op 8 juli j.l hebben we een zeer geslaagde high tea met spelletjes, een verhaal en een advocaatje met slagroom georganiseerd voor de bewoners van woonzorgcentrum Bernissesteyn in Zuidland. Schalen vol lekkere hapjes en zoetigheid, vazen met bloemen en thee en koffie op vrolijk gedekte tafels, stond de bewoners van Bernissesteyn te wachten. Na een welkomstwoord deden ze zich te goed aan al het lekkers en werd een verhaal van Mies Bouwman voorgelezen. Daarna werd onder het genot van muziek en een advocaatje met slagroom spelletjes gedaan. De bewoners gingen fanatiek te keer mer rummikub, sjoelen, ganzenbord, mens-erger-je niet en domino. De winnaars kregen een knuffelbeest. De bewoners hebben genoten van een geweldige middag en de persoonlijke aandacht. Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Filmavond in Theater Twee Hondjes

15 november a.s. organiseren we onze jaarlijkse filmavond in Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Tijdens deze avond treedt het zang en cabaret-duo K&M met hun voorstelling Grote Muil, Dikke Lip geheel belangenloos op. De opbrengst van deze avond gaat tevens naar Stichting Odanadi net als bij de filmavond. De kaarten voor deze avond vol zang en cabaret kosten € 27,50. Voor kaarten kunt u terecht bij de kassa van Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis of via de website www.theatertweehondjes.nl. Hier staat tevens meer informatie over de avond.