Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg

Jaarlijks kiest Club Voorne-Putten/Rozenburg een lokaal en/of een internationaal doel. Het liefst kiezen wij een kleinschalig doel waar we ons persoonlijk bij betrokken voelen.

Onze club telt ongeveer 36 leden met verschillende beroepen en leeftijden. Iedere eerste donderdag van de maand dineren en vergaderen we.

Ons profiel

“Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg is opgericht op 5 oktober 1991. Het charter is uitgereikt door Zeynep Davran uit Turkije.

Onze club telt ongeveer 36 leden met verschillende beroepen en leeftijden. Iedere eerste donderdag van de maand dineren en vergaderen we in de Kokerij in Oostvoorne. Na het diner en de vergadering behandelen we verschillende thema’s. Soms komt er een spreker van buiten de club. Een andere keer vertelt een clublid iets over haar werk, leven of passie.

Onze club heeft een Friendshiplink met de club Lier uit België. Daarnaast onderhouden we goede contacten met onze buurclubs: Club Goeree-Overflakkee en Club Hoeksche Waard/IJsselmonde. “

Nieuws

TRAP, STAP EN HAP TOUR

In de zomer van 2021 organiseerde Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg een Trap, Stap en Hap Tour voor het goede doel Stichting Tandem Vooruit.

Ruim 100 fietsers en wandelaars namen deel aan deze sportieve buitenactiviteit op het eiland Voorne-Putten. De fietsers maakten een prachtige fietstocht van 45 km via Oudenhoorn, Abbenbroek en Rockanje. De wandelaars liepen 10 km voor het goede doel door Oostvoorne, waarbij ze werden getrakteerd op een rondleiding over de Burcht van Voorne.

Met elkaar haalden de deelnemers het schitterende bedrag van € 3.700,- op. De dag werd mede mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren op het eiland Voorne-Putten Rozenburg.

De Stichting Tandem Vooruit traint jonge meisjes, en ook jongens, op weerbaarheid, zodat hun zelfvertrouwen een boost krijgt en zij beter bestand zijn tegen verkeerd bedoelde, vriendelijke aandacht en daardoor beter stand kunnen houden in de maatschappij.

Met het opgehaalde bedrag kan de Stichting Tandem Vooruit meer jongeren een training weerbaarheid geven. De praktijk heeft uitgewezen dat deze jongeren hier enorm veel baat bij hebben.

Wegens het grote succes organiseren wij in de zomer van 2022 wederom een Trap en Hap Tour, en wel op zaterdag 16 juli 2022.