Muzikale troost voor ouderen tijdens Corona

  • Club Wageningen

Club Wageningen e.o.

Concert voor geïsoleerde verpleeghuisbewoners

 Muzikale troost voor ouderen en inkomen voor musici tijdens Corona

Iris en Margreeth de Koomen – dochter en moeder in de Wageningse Soroptimisten club –bedachten samen met familieleden van ouderen een mooi project. Een concert voor de ouderen buiten voor het raam van verpleeghuis Oranje Nassau ’s Oord in Wageningen. Iris zingt opera en andere liederen en Margreeth begeleidt: een prachtig concert, de ouderen ervoeren troost en plezier aan hun optreden en de medewerkers waren verrukt. Dit werd de vonk voor een nieuw project.

Er is door diverse donateurs en Soroptimisten bij elkaar nu meer dan Euro 9.300 opgehaald zodat Iris en collega’s in staat zijn om in de aankomende maanden meer dan tien concerten uit te voeren in diverse verpleeghuizen door het hele land. In de buitenlucht als dat nodig is en binnen als dat weer kan. De concerten worden gegeven door één of twee zangeressen en een pianist. Zo genieten ouderen en hebben musici een inkomen. Dat laatste is hard nodig nu alle optredens zijn afgezegd.

Een mooi initiatief van Wageningse Soroptimisten.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.