Soroptimist Club Westland doneert € 2.500,00 aan Meander-Huis in Monster 

  • Club Westland

Jeroen en Aaltje, twee bewoners van het Meander-Huis in Monster, kregen zaterdag 19 februari 2022 uit handen van een delegatie van Soroptimist Club Westland een waarde-cheque van € 2.500 euro ten behoeve van de bouw van een fietsenstalling.

Het geldbedrag werd door Soroptimist Club Westland tijdens de afgelopen kerstdagen ingezameld voor het Meander-Huis door wijn en frisdranken te verkopen. Slijterij Van Lenteren uit Maasdijk zorgde voor de dranken.

Het Meander-Huis aan de Molenweg in Monster is een kleinschalig wooninitiatief opgezet door ouders waar zes verstandelijk beperkte bewoners onder 24-uursbegeleiding sinds een half jaar samen een huishouden runnen. Het huis is nog in de opbouwfase. Er moet nog van alles worden gedaan, zoals het maken van een fietsenstalling op de oprit voor een duo-fiets. Die fiets kan namelijk niet in de bestaande schuur geparkeerd worden. De bewoners en de betrokkenen van het Meander-Huis zijn verheugd met de gift van de Soroptimisten.

‘De fietsenstalling zorgt ervoor dat de fiets veilig èn droog staat. We kunnen dan snel met de bewoners op pad’, aldus 1 van de aanwezige begeleiders.

Soroptimist Club Westland steunt jaarlijks meerdere projecten. In november 2021 vroeg  Soroptimist Club Westland samen met de Jongerenraad Westland aandacht voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en kinderen. In het kader van ‘Orange the World’ kleurde het gemeentehuis en het Lentiz College in Naaldwijk 16 dagen oranje en werd in opdracht van Soroptimist Club Westland een lesprogramma ontwikkeld over dit thema voor het voortgezet onderwijs.

Soroptimist Club Westland is onderdeel van Soroptimist International. Soroptimisten over de hele wereld zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en kinderen te verbeteren.