Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Westland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Westland

Onze club organiseert diverse activiteiten om gelden bijeen te brengen voor grote, maar vooral minder grote projecten in binnen- en buitenland.

Zo organiseren wij onder meer jaarlijks een actie ten bate van het goede doel.

Wij komen elke eerste woensdag van de maand in restaurant Bij 5 in Naaldwijk bij elkaar.

Bestuur 2021-2022
(Cocky Stijger, Marlies Kamp, Jolanda Faber, Helen Hulsebosch en Marinke de Haas)

Ons profiel

Soroptimist club Westland is gecharterd in april 1996.
De club heeft meer dan 30 leden met een grote diversiteit aan beroepen en leeftijden. Wij komen elke eerste woensdag van de maand in restaurant Bij 5 in Naaldwijk bij elkaar. In lijn met Soroptimist International zet de club zich in om het welzijn van vrouwen en meisjes via onderwijs en ontwikkeling te bevorderen. De club wil daarbij vooral (vrouwgerichte) projecten ondersteunen die gerelateerd zijn aan de regio Westland. Alle leden hebben inbreng in de keuze van deze projecten.

Bestuur 2021-2022:

Voorzitter: Jolanda Faber

Inkomend voorzitter: Marinke de Haas

Secretaris: Helen Hulsebosch

Inkomend secretaris: Marlies Kamp

Penningmeester: Cocky Stijger

Nieuws en acties

Soroptimist Club Westland doneert € 2.850,00 aan Stichting AYA

Tijdens de kerstdagen van 2020 heeft Soroptimist Club Westland geld ingezameld voor Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk. In totaal leverde de inzameling € 2.850,00 op. Op 14 februari 2021 is dit bedrag overhandigd door Marjo Vellekoop van Soroptimist Club Westland aan Dr. Eveliene Manten-Horst, directeur van het AYA Zorgnetwerk. Het bedrag is bestemd voor scholing van zorgverleners over intimiteit en seksualiteit bij jongevolwassenen met kanker (AYA’s). Dit zodat de zorgverleners deze jongvolwassenen betere zorg kunnen bieden.