Orange the World

Kunstwerk “Mantel der liefde of sluier der schaamte” is bron van steun
11-12-2022

Soroptimistclub Wieringerland doneert kunstwerk aan Vrouwenopvang Kop van Noord Holland

  In Nederland ervaart 1 op de 4 vrouwen geweld,  vaak binnen een relatie. Om aandacht te vragen en om het geweld tegen vrouwen een halt toe te roepen, zijn de United Nations Women de wereldwijde campagne gestart. ‘Orange the World’. Wereldwijd worden in de periode tussen 25 november en 10 december gebouwen oranje aangelicht.

  Soroptimistclub Wieringerland steunt de campagne Orange the World en wil haar steentje bijdragen aan de positie verbetering van vrouwen over de wereld. Niet enkel wereldwijd, maar ook dicht bij huis.

  Samen met Vrouwenopvang Kop van Noord Holland werd een bezoek gebracht aan de bioscoopfilm She Said over de start van de #metoo beweging. Na afloop van deze indrukwekkende film kreeg de directeur van de opvang het beeld “Mantel der liefde of sluier der schaamte” aangeboden uit handen van kunstenares en Soroptimist Riëtte de Roode.

  Vrouwenopvang Kop van Noord Holland, beter bekent als Blijf van mijn Lijf, ondersteund vrouwen en kinderen die een gevaarlijke situatie thuis willen ontvluchten.

  Het aangeboden kunstwerk verbeeld hoe er nog een taboe ligt op huiselijk geweld. Veel vrouwen schamen zich als het hen overkomt. Aan de achterzijde vormt een levensboom de krachtige ruggengraat van de vrouw. Ondanks de donkere herfst komt er altijd een nieuwe lente. Vertrouw op je eigen kracht, is wat de Soroptimisten van Wieringerland willen meegeven. De medewerkers van de vrouwenopvang zijn er van overtuigd dat het kunstwerk tot steun zal zijn voor de vrouwen die zij ondersteunen.

  Hulp nodig? Bel 0800-2000

  #orangetheworld, #metoo, #shesaid, #soroptimist,#medestander