Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Wieringerland

Ons profielProjectenNieuwsOogstfair Wieringen

Soroptimistclub Wieringerland

Soroptimistclub Wieringerland telt drieëntwintig gemotiveerde, vakvrouwen uit de gemeente Hollands Kroon. De Sorren brengen geld bijeen voor regionale, nationale en mondiale projecten die de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes voorstaan. De projecten passen binnen een centraal thema en worden eenmalig of voor meerdere jaren ondersteund.

Bijeenkomsten
Maandelijks komen de Soroptimisten bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke zaken besproken en vertellen commissieleden over hun plannen. Regelmatig worden er externe sprekers van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, uitgenodigd, om te vertellen over de doelen waarvoor zij staan. Verder worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er gezamenlijke avonden met Rotary-, Lions- en Soroptimistenclubs uit de regio.

Activiteiten
De club organiseert diverse activiteiten, waaronder de Wieringer Wandel4daagse, de Tuinenronde, een Filmavond en de Winterchallenge. Daarnaast helpen de sorren bij de  Internationale Vrouwendag en steken de Sorren de handen uit de mouwen  voor Stichting Present Noordkop. Volg ons ook via FaceBook

Friendshiplinks
Eind April 2019 hebben wij bezoek gehad van onze Engelse friendschiplink uit Blackburn. Een intensieve, maar zeer geslaagde bijeenkomst. Zeer dankbaar zijn wij voor het kado dat we van onze vienden hebben mogen ontvangen. In het kader van toilettwinning hebben ze voor ons een toillet in Siera Leone laten bouwen. Eén van de deelplrojecten van Woman, Water & Leadership, óns presidents appeal.

Fundraising voor goede doelen
In het seizoen 2021– 2022 heeft Soroptimistclub Wieringerland zich o.a. verbonden aan de volgende mondiale goede doelen: Stichting Cycling out of Poverty, 100xTrees4Life, Stichting Hogar en Amnesty International. Regionaal zijn Stichting Present Hollandskroon, Scouting Corvus Corone, Stichting Dorpshuizen Westerland en Stichting Blijf van mijn Lijf Den Helder ondersteund.

Donatie beeld aan Vrouwenopvang KNH i.h.k.v. Orange the World

Nieuwe leden
De club staat open voor werkende vrouwen woonachtig in de gemeente Hollands Kroon. Vrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de maatschappij, zijn welkom. In november 2022 houden we een open avond, zodat  nieuwe leden alvast eens een kijkje kunnen nemen

Graag vooraf even aanmelden bij de secretaris op Wieringerland@soroptimist.nl

De twintig charterleden die de club hebben opgericht zijn op 17 november 1984 geïnaugureerd.

Ons profiel

Club Wieringerland manifesteert zich in een echte plattelandsgemeente met specifieke evenementen en aandachtsgebieden. De twintig charterleden die de club hebben opgericht zijn op 17 november 1984 geïnaugureerd. In de jaren daarna is het leden aantal gegroeid en zijn de vakgebieden uitgebreid. Een deel van de leden komt vanuit diverse specialismen binnen de zorg en het onderwijs daarnaast telt de club een aantal vrije beroepen.

Bijeenkomsten: 2e donderdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus.

Friendshiplinks:
club Kastrup/Törnby uit Denemarken
club Blackburn uit Groot Brittannië.

Regionale zusterclubs:
De Razende Bol, Den Helder
De Roos van Schagen, Schagen

Fundraisingsactiviteiten 2021- 2022:
Wieringer Wandel4daagse:
17 mei t/m 20 mei 2022
Wieringer tuinronde:
zondag 29 mei 2022 
Filmavond:
nog geen datum
Winterchallenge:
29 oktober 2022

Bestuur 2023
President: Carina Wigbout
Secretaris: Lies Borst
Penningmeester: Anja Moeijes
Vice-president: Willemien Baalman
Assessor: Vacant

Nieuws en acties

In Contact