Cycling out of Poverty

Cycling out of Poverty

  • Club Wieringerland

Afrikaanse vrouwen en kinderen leggen dagelijks lange afstanden af te voet, vaak met vele kilo’s water en sprokkelhout op hun hoofd. Lopend naar school, naar ziekenhuizen of naar gebieden waar ze kunnen werken. Een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.
De doelstelling van Stichting Cycling out of Poverty is het verbeteren van de beschikbaarheid van fietsen als middel voor armoedereductie. De toegang tot voorzieningen en kansen op werk en inkomen, is één van de belangrijkste factoren om jezelf te kunnen ontwikkelen. Cycling out of Poverty ondersteunt studenten, gezondheidsvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers met fietsen om de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen te verbeteren.

Corona – Bike4care
De behoefte aan fietsen voor zorgmedewerkers nam in de loop van 2020 enorm toe vanwege het uitbreken van de corona pandemie. Ook in 2021 zullen fietsen levens redden. Met de beperkingen op openbaar vervoer, als een van de maatregelen tegen de verspreiding van corona, kunnen zorgmedewerkers hun belangrijke werk niet uitvoeren. En dat terwijl veel mensen niet naar de kliniek durven uit angst voor corona. Hierdoor sterven er onder andere onnodig veel moeders tijdens de bevalling en baby’s omdat er geen goede moeder- en kindzorg geboden kan worden. Daarom is er besloten om te streven naar het uitrusten van zorgmedewerkers met fietsen. Met een fiets kunnen zorgmedewerkers meer huisbezoeken afleggen, geïsoleerde gebieden makkelijker bereiken. Zo krijgen kwetsbare groeperingen zoals zwangere vrouwen, baby’s en geïsoleerde huishoudens toegang tot basis gezondheidszorg bij hen thuis en dragen we bij in de strijd tegen het coronavirus.Fietsen voor Fietsen
Op 5 september 2021 wordt met de actie Fietsen voor Fietsen geld ingezameld om minimaal 3 fietsen aan te schaffen voor Stichting Cycling out of Poverty. Hiermee krijgen zo’n 300 gezinnen toegang tot de gezondheidszorg.