Women, Water & Leadership – WWL

Women, Water & Leadership – WWL

Toegang bieden tot schoon water voor vrouwen.  Soroptimist International President 2017-2019 Mariet Verhoef-Cohen 
  Onze eigen Mariet Verhoef-Cohen (club Zwolle) was in 2017-2019 President van Soroptimist International (SI). Ze is een echte watervrouw (t/m haar sterrenbeeld, waterman) en koos in haar ‘President’s Appeal’ voor een ambitieus waterthema: ‘Women, Water & Leadership’ (WWL). Daardoor steunen we projecten op 5 continenten waar vrouwen worden opgeleid om met kennis, kunde en ervaring leidinggevende rollen op zich te nemen in watermanagement. Ze verbeteren hiermee hun levensstandaard en kunnen carrière maken in een watergerelateerd vak.  

  Schoon drinkwater wordt de grootste uitdaging 
  Toegang tot voldoende schoon water is de grootste uitdaging van de toekomst. Ongezonde of onbetrouwbare waterbronnen hebben enorme gevolgen voor de volksgezondheid én de industrie en kunnen de economie verlammen. 2,5 miljard mensen wonen in gebieden waar door de bevolkings- en economische groei water schaars, overvloedig of vervuild is. 
   
  Vrouwen en water 
  Vrouwen en meisjes lijden onevenredig onder waterschaarste en -vervuiling door de rollen die ze van oudsher hebben als het gaat om water halen, koken, wassen, het verzorgen van zieken et cetera. Ze hebben dus veel belang bij water, maar ze hebben er ook veel ervaring mee en kennis van. Toch wordt op dit moment slechts 17% van de banen binnen de watersector wereldwijd ingevuld door vrouwen. WWL wil hier verandering in brengen, op alle niveaus, van loodgieters tot watermanagers. 

  Projecten 
  Inmiddels zijn er projecten in Kenia, Bulgarije en Maleisië van start gegaan. Bij alle projecten worden Soroptimisten in de doellanden actief betrokken en wordt hun expertise ingezet bij het project-management! Dit is een belangrijke succesfactor. 

  Mariet Verhoef-Cohen, President of Soroptimist International 2017-2019 delivers a message on Human Rights Day 2019.

  Bekijk het finale WWL rapport van de president’s appeal van Mariet Verhoef.

  Delen op social-media: