Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam

Ons profielOnze projecten

Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam

Young Soroptimist Club (YOSsen) Amsterdam

Zaterdag 10 april 2021 was het eindelijk zo ver: de inauguratie van Young Soroptimist Club Amsterdam (roepnaam: YOSsen)! Een speciale dag, die door COVID-19 geheel online plaatsvond. Daardoor konden er mensen van over de hele wereld aansluiten en dat gebeurde! Meer dan 200 Soroptimisten, vrienden en familie waren erbij toen SIE-presidente Anna de charter uitreikte.

Hier lees je meer over deze bijzondere dag.

Het ontstaan van YOSsen

In mei 2019 zijn we begonnen: 5 ambitieuze meiden uit verschillende steden, van verschillende leeftijden en met verschillende studie- en werkachtergronden, kwamen bij elkaar. Samen met Ineke van Hofwegen en Aimée Vegter van de Commissie Clubs en Leden bespraken we hoe we jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken, en of hier behoefte aan was. Al snel waren we erover uit dat die er was en daarmee werd het doel het vormen van een club, binnen Amsterdam.


Onze pijlers: ons inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, zowel lokaal als verder weg, professional friends maken en natuurlijk borrels drinken met elkaar. Door ons eigen netwerk en exposure in bijvoorbeeld de nieuwsbrief van de Soroptimisten in Nederland hebben wij een groep verzameld van 23 jonge vrouwen die maandelijks bijeenkomen en zijn gestart met hun eerste project: de strijd tegen menstruatiearmoede.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Ons profiel

Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam bestaat uit een groep jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. De Yossen is ontstaan doordat er vanuit de Soroptimistenclub de vraag kwam hoe ze jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken. Dat resulteerde in het oprichten van de Yossen club: Young Soroptimists, oftewel YOS.

Inmiddels zijn er ook in andere steden YOSsen-clubs in oprichting! Onder meer in Groningen en Nijmegen, en hopelijk worden dit er gauw meer. 

Nieuwe leden

Wil je zelf graag aansluiten of ken je iemand die het leuk zou vinden? Neem contact met ons op via yosamsterdam@soroptimist.nl. Je kan geheel vrijblijvend een van onze bijeenkomsten (op de laatste donderdag van elke maand) bijwonen!