Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam

Ons profielOnze projectenNieuwsContact opnemen

De Young Soroptimist Club bestaat bijna vijf jaar! Wat begon met vijf ambitieuze meiden in 2019, resulteerde in een inauguratie op 10 april 2021 en sindsdien hebben we hele mooie projecten neergezet en ontmoeten we elkaar elke maand waar we bijkletsen maar vooral leren van elkaar en anderen. Op deze pagina vind je meer informatie over die projecten. En mocht je interesse hebben om een keer mee te gaan naar een bijeenkomst, dan ben je meer dan welkom!

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Ons profiel

Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam bestaat uit een groep jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. De Yossen is ontstaan doordat er vanuit de Soroptimistenclub de vraag kwam hoe ze jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken. Dat resulteerde in het oprichten van de Yossen club: Young Soroptimists, oftewel YOS.

Inmiddels zijn er ook in andere steden YOSsen-clubs in oprichting! Onder meer in Groningen en Nijmegen, en hopelijk worden dit er gauw meer. 

Nieuwe leden

Wil je zelf graag aansluiten of ken je iemand die het leuk zou vinden? Neem contact met ons op via yosamsterdam@soroptimist.nl. Je kan geheel vrijblijvend een van onze bijeenkomsten (op de derde woensdag van elke maand) bijwonen!

Het ontstaan van de YOSsen

In mei 2019 zijn we begonnen: vijf ambitieuze meiden uit verschillende steden, van verschillende leeftijden en met verschillende studie- en werk achtergronden, kwamen bij elkaar. Samen met Ineke van Hofwegen en Aimée Vegter van de Commissie Clubs en Leden bespraken we hoe we jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken, en of hier behoefte aan was. Al snel waren we erover uit dat die er was en daarmee werd het doel het vormen van een club, binnen Amsterdam.


Onze pijlers: ons inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, zowel lokaal als verder weg, professional friends maken en natuurlijk borrels drinken met elkaar. Door ons eigen netwerk en exposure in bijvoorbeeld de nieuwsbrief van de Soroptimisten in Nederland zijn we met een groep van 23 jonge vrouwen die maandelijks bijeenkomen. Inmiddels is het tweede project afgerond (seksuele voorlichting) en staan we in de startblokken van het derde project.