Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam

Ons profielOnze projectenWebshop

Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam

In mei 2019 zijn we begonnen: 5 ambitieuze meiden uit verschillende steden, van verschillende leeftijden en met verschillende studie- en werkachtergronden, kwamen bij elkaar om samen met leden van de Commissie Clubs en Leden Ineke van Hofwegen en Aimée Vegter te onderzoeken hoe zij jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken.

Inmiddels is de inauguratie aanstaande, op zaterdag 10 april 2021 nadat zij op 3 december jl. hun Application for Admission hebben getekend! We kijken hier ontzettend naar uit en zijn er trots op dat het ons in coronatijd is gelukt een een enthousiaste groep te vormen.

Het ontstaan van YOSsen

Ineke en Aimée hebben samen met (vlnr) Saar van Veelen, Sophie Muijrers, Julie Hoppenbrouwers, Sophie van Hoof en Barbara Fleskens (niet op de foto) een inventarisatie gemaakt naar de behoefte van een club voor jonge Soroptimisten. Al snel waren we erover uit dat die er was en daarmee werd het doel het vormen van een club, binnen Amsterdam. Een naam was daarnaast ook wel handig, waarbij de keuze is gevallen op de Young Soroptimists, ofwel YOS (of zoals ze zichzelf al noemen: de YOSsen). Door ons eigen netwerk en exposure in bijvoorbeeld de nieuwsbrief van de Soroptimisten in Nederland hebben wij een groep verzameld van meer dan 20 jonge vrouwen die zich willen aansluiten bij het Soroptimisme!
Inmiddels zijn er ook in andere steden YOSsen-clubs in oprichting! Onder meer in Groningen en Nijmegen, en hopelijk worden dit er gauw meer!

We leven nu toe naar onze inauguratie op 10 april!

Na een aantal oriënterende bijeenkomsten zijn we overgegaan op maandelijkse bijeenkomsten met een vaste groep. Dit werd al heel snel online, door het coronavirus. Het afgelopen jaar hebben we elkaar beter leren kennen en een start gemaakt met ons eerste project. Dit zal gaan over menstruatiearmoede. Hierover komen we snel met meer info!

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Ons profiel

Soroptimistclub Young Soroptimist Amsterdam bestaat uit een groep jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. De Yossen is ontstaan doordat er vanuit de Soroptimistenclub de vraag kwam hoe ze jonge vrouwen bij de Soroptimisten konden betrekken. Dat resulteerde in het oprichten van de Yossen club: Young Soroptimists, oftewel YOS.

Nieuwe leden

Beste Soroptimisten, weten, hebben, of kennen jullie nog dochters, kennissen, nichtjes, schoondochters, kleindochters die het leuk zouden vinden zich aan te sluiten bij de YOSsen? Mail dan graag hun namen, leeftijd en mailadres naar yosamsterdam@soroptimist.nl t.a.v. Saar van Veelen en/of Sophie Muijrers.