Adopteer een vroedvrouw

  • Club Zaanstreek

Soroptimistclub Zaanstreek

Adopteer een vroedvrouw

 Adopteer een vroedvrouw, en breng gezondheidszorg dichter bij moeder en kind

De in 2009 opgerichte Stichting “Adopteer een vroedvrouw” levert een bijdrage aan het terugdringen van de moedersterfte door middel van een praktische aanpak: het verschaffen van studiebeurzen aan leerling vroedvrouwen in ontwikkelingslanden. De Stichting brengt gezondheidszorg dichterbij moeders en kinderen.

De Stichting richt zich met haar activiteiten vooral op het verbeteren van de verloskundige zorg in het midden en zuiden van Ethiopie.Om dit te bereiken worden ieder jaar vijf tot tien studenten geselecteerd die met een studiebeurs van de stichting de opleiding tot verloskundige kunnen volgen aan het St. Luke’s College for nursing and midwifery in Wolisso, Ethiopie. Na het behalen van hun diploma keren zij terug naar het gebied waar ze vandaan komen om daar voor langere tijd werkzaam te zijn.

Achtergrond informatie

Jaarlijks sterven er 287.000 vrouwen ten gevolge van zwangerschap, bevalling of in het kraambed. 99 % van deze vrouwen woont in de derde wereld. De voornaamste doodsoorzaken zijn: bloedingen, infecties en hoge bloeddruk. Een derde van de sterfte is het gevolg van onveilige abortus. Ethiopië heeft één van de hoogste moedersterfte cijfers ter wereld. Slechts 6 % van de vrouwen heeft bij de bevalling hulp van iemand met een gekwalificeerde opleiding.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.