Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Zaanstreek

Ons profielOnze projectenOns nieuwsAgenda

Soroptimistclub Zaanstreek

Club Zaanstreek steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten. Iedere vijf jaar wordt een lustrumproject gekozen. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert de club activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Al enige jaren organiseert club Zaanstreek workshops. Iedere maand wordt een workshop aangeboden, waaraan clubleden en anderen tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen. Vaak worden de workshops door een van de clubleden gegeven. Jaarlijks wordt een lekker wijntje verkocht voor het goede doel. Zo combineren we het nuttige met het aangename. In 2016 organiseerde de club voor de derde keer een benefiet diner. De opbrengst was bestemd voor het project “Muziek maakt School”.

Logo

In het logo van Soroptimistclub Zaanstreek zijn de kenmerkende elementen van de regio verwerkt, de houten huizen, de kerken, de molens en de fabrieken.

De clubleden komen omstreeks de 15de van iedere maand bij elkaar.

Ons profiel

Op 9 juni 1956 werd door Anelise Glaser, de Duitse gouverneur, het charter uitgereikt aan Soroptimistclub Zaanstreek. Dit was een bijzondere gelegenheid. Het was de eerste keer dat een Duitse Soroptimist in de naoorlogse tijd in een ander Europees land en dan nog wel in Nederland, een club inaugureerde.

De clubleden komen omstreeks de 15de van iedere maand bij elkaar. De bijeenkomsten worden voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd.

Voor geïnteresseerden is er op de laatste vrijdag van de maand een lunch voor informeel contact.

Club Zaanstreek heeft een waardevolle friendshiplink met club Bonn overgehouden aan de oprichting. De andere friendshiplinks zijn club Lincoln (GB) en club Ballymena in Ierland

Nieuws

Lees ons Jaaroverzicht 2021-2022

zaterdag 13 november 2021 hebben we een boom met herinneringsbordje onthult in het kader van het project 100xTrees4Life.

Lees meer.

Feestelijke middag in Wormerveer juli 2020

Door de begeleidsters van de Blijfgroep in Wormerveer worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waaraan de bewoonsters en hun kinderen gezamenlijk meedoen.

Lees meer

Jaarsluiting regio Noord Holland Noord 2017

De kracht en de kwetsbaarheid van vluchtelingenvrouwen.
Voor het tweede jaar op rij vieren de Soroptimisten in de regio Noord Holland gezamenlijk de Dag van de Rechten van de Mens. Dit keer georganiseerd door club Zaanstreek op 9 december 2017 in de sfeervolle Stoomhal in Wormer.

Lees meer

Orange the World

25 november t/m 10 december

Ieder jaar doet club Zaanstreek en de gemeente Zaanstad mee aan Orange the World. Deze periode wordtsamen met de andere clubs in de regio Noord Holland Noord afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst in kader van de Rechten van de mens.

Bekijk de foto’s 2021

Activiteiten 2019

Markt

Lees meer.

10 oktober hebben we meegedaan met het vertonen van de film SOLD
Inleiding wordt verzorgd door Jolanda de Boer. Jolanda voerde, als officier van justitie, 10 jaar strafzaken tegen mensenhandel en prostitutie.

Klik hier voor meer informatie.

Project 2013 – 2017
Het lustrumproject was “Muziek maakt School”, een project van FluXus Muziekschool. Muziek maakt slim. Je leert abstracter te denken en je beter te concentreren. Wat sport is voor het lichaam dat is muziek voor de geest. “Muziek maakt School” laat groepen kinderen op verschillende basisscholen in Zaandam met de speciale Rajakymoes!-methode ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Met het project leren de kinderen niet alleen muziek te maken maar vooral hun eigen persoonlijke talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen. We ondersteunden voor dit project met name de OBS de Lindenboomschool in Koog aan de Zaan.