Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Zaanstreek

Ons profielOnze projectenOns nieuwsAgenda

Soroptimistclub Zaanstreek

Club Zaanstreek steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten. Iedere vijf jaar wordt een lustrumproject gekozen. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert de club activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Al enige jaren organiseert club Zaanstreek workshops. Iedere maand wordt een workshop aangeboden, waaraan clubleden en anderen tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen. Vaak worden de workshops door een van de clubleden gegeven. Jaarlijks wordt een lekker wijntje verkocht voor het goede doel. Zo combineren we het nuttige met het aangename. Tevens maken we producten die verkocht worden, zoals Zaanse huisjes als sleutelhanger, kaarten, sjaals van zelfbedrukte stof.

Logo

In het logo van Soroptimistclub Zaanstreek zijn de kenmerkende elementen van de regio verwerkt, de houten huizen, de kerken, de molens en de fabrieken.

De clubleden komen omstreeks de 15de van iedere maand bij elkaar.

Ons profiel

Op 9 juni 1956 werd door Anelise Glaser, de Duitse gouverneur, het charter uitgereikt aan Soroptimistclub Zaanstreek. Dit was een bijzondere gelegenheid. Het was de eerste keer dat een Duitse Soroptimist in de naoorlogse tijd in een ander Europees land en dan nog wel in Nederland, een club inaugureerde.

De clubleden komen omstreeks de 15de van iedere maand bij elkaar. De bijeenkomsten worden voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd.

Voor geïnteresseerden is er op de laatste vrijdag van de maand een lunch voor informeel contact.

Club Zaanstreek heeft een waardevolle friendshiplink met club Bonn overgehouden aan de oprichting. De andere friendshiplinks zijn club Lincoln (GB) en club Ballymena in Ierland

Nieuws

Orange the World

25 november t/m 10 december

Ieder jaar doet club Zaanstreek en de gemeente Zaanstad mee aan Orange the World. Deze periode wordt samen met de andere clubs in de regio Noord Holland Noord afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst in kader van de Rechten van de mens