Boomplant Kinderboerderij Zaandam in het Darwinpark

08-04-2023

Boomplant Kinderboerderij Zaandam in het Darwinpark 11 maart 2023  Onze bomencommissie is actief, alweer onze derde boomplant. Het is nu de beurt aan de kinderboerderij in het Darwinpark in Zaandam.

  De kinderboerderij zorgde voor koffie en thee en een aantal sorren had voor cake of taart gezorgd. Na gezellig te hebben bijgepraat werd het tijd voor het officiële gedeelte.

  De boom, een treurwilg komt bij de ingang te staan. Het plantgat was al eerder gegraven. Na een toelichting door presidente Gineke van ‘t Veer op het soroptimisme en 100xTrees4Life in het bijzonder volgde nog een uitleg over het belang van bomen door een medewerker van de boerderij.

  Voor het eerst mochten we zelf aan de slag om de treurwilg te planten.  Dus staken Gineke  en Liesbeth van Boeijen (bomencommissie) de handen uit de mouwen. Gineke gaf aan de medewerker van de Kinderboerderij een tegoedbon voor een 4e boomplant op een plek die hij mag bepalen.  Fijn dat daar ruimte voor is want in de landelijke actie is het streven dat elke club 3 bomen plant in 3 jaar tijd. Wij doen daar dus nog een boompje bij en maken een kwartet vol.

  Na de boomplant verzorgde keramiste Ingrid Mol in de grote stal een workshop voor kinderen (en hun ouders) om van klei een afdruk van een blad te maken als bedeltje.  Ze konden kiezen uit witte of gele klei en uit een aantal verschillende bladeren. Leuk hoe heel jonge kinderen en ook pubers ermee aan de slag gingen.

  Soroptimistclub Zaanstreek