Muziek Maakt School

  • Club Zaanstreek

Soroptimistclub Zaanstreek

Muziek onderwijs aan basisschoolleerlingen

 Spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen

Muziek maakt school zorgt ervoor dat kinderen op de basisschool muziekinstrumenten leren bespelen. Spelenderwijs leren de kinderen hun eigen talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen.

De Zaanse Soroptimisten sponsorden dit project voor Openbare basisschool De Lindenboom in Koog aan de Zaan sinds 2013. Met een jaarlijkse bijdrage van 3000 euro gedurende vier jaar zijn de muziekinstrumenten voor de kinderen van groep 5 en 6 bekostigd. De kinderen krijgen een eigen instrument, dat zij ook mee naar huis mogen nemen om thuis te oefenen. De school heeft zelf met steun van de Soroptimisten meerdere acties opgezet om het geld voor de leerkrachten die de muzieklessen geven te bekostigen.

Tijdens het jaarlijkse landenfestival van de school overhandigde Willy de Graaff namens de Soroptimisten de laatste cheque van 3000 euro. Daarmee is het project succesvol afgerond.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.