Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Zeeuwsch Vlaanderen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Zeeuwsch Vlaanderen

Motto:

Laat je idealen je kracht bepalen voor een Vrouw en een Meisje, verbonden en toegewijd bouwend aan het nieuwe normaal.

Bestuur 2022-2023
President: Mary Liu
Vice-president: Shaula Ceelen
1e Secretaris: Jeannette ter Braak
2e Secretaris: Lilian van Mieghem
Penningmeester: Eugenie van de Bilt/Glenda Geelhoedt

 

Sisterclubs
De club onderhoudt actief contacten met vier zusterclubs:

  • Antwerpen Anthos (België)
  • Veurne-Westhoek (België)
  • Harare (Zimbabwe)
  • Trontheim (Noorwegen)

Onze 52-jarige club kijkt met plezier terug op een geschiedenis die vormgegeven is de door de Sorores van het eerste uur. 

Ons profiel

Club Zeeuwsch-Vlaanderen werd op 19 maart 1966 opgericht. De club telt momenteel 27 leden die wonen en/of werken in Zeeuws-Vlaanderen en omgeving en valt onder Regio West-Nederland. De club onderhoudt contacten met andere serviceclubs in de regio.

Onze 52-jarige club kijkt met plezier terug op een geschiedenis die vormgegeven is de door de Sorores van het eerste uur. Stuk voor stuk ondernemende en weerbare vrouwen die zich in hun respectievelijke beroepen in Zeeuws-Vlaanderen bewezen hebben in een tijd dat het niet vanzelfsprekend was als zelfstandige vrouw een vak uit te oefenen. Naast hun werk voelden zij de noodzaak iets voor andere vrouwen te betekenen. Zij hebben dat vormgegeven in de oprichting en verdere uitbouw van onze Soroptimist Club Zeeuws-Vlaanderen. De uitdaging waar wij als Soroptimist Club Zeeuws-Vlaanderen voor staan is de juiste balans te vinden in de smeltkroes van leeftijd, ervaring, deskundigheid en vriendschap die onze Zeeuws-Vlaams Soroptimistclub in de afgelopen jaren is geweest.

Lidmaatschappen zijn vaak duurzaam, leden blijven relatief lang lid, 50 jaar is geen uitzondering en daar zijn wij blij mee. Een goede balans tussen jong en oud maakt de club krachtig. Voor nieuwe (jonge) leden staan wij voortdurend open. Intern hebben wij mooie programma’s om zo te zorgen voor onze eigen noodzakelijke verdieping in relevante thema’s. Club vergaderingen zijn elke 4e dinsdag van de maand, met vooraf een gezamenlijke maaltijd.