Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Alkmaar e.o.

Lid worden?Onze projectenVolg ons op FacebookNieuws

Club Alkmaar e.o.

Maak kennis met een hechte en actieve club. Iedere maand (m.u.v. juli en augustus) hebben we op de 2e woensdagavond van de maand onze clubavond. Het programma wordt maandelijks ingevuld door onze leden: we bespreken onze acties, we spreken zelf naar aanleiding van onze leef- of werkervaring of een thema en we nodigen eveneens interessante sprekers van buiten uit.

De leden

Onze leden wonen allen in (de omgeving van) Alkmaar, we werken in de wijde omtrek. De werkkring van de leden is heel divers: vrouwen uit de gezondheidszorg, onderwijs, recht, jeugdzorg en ondernemers, iedereen is welkom. We zien heel graag nieuwe leden komen!

Wij zijn op zoek naar jou……………………………

Wil je graag een avond bijwonen en kennis te maken met onze club – dat kan vrijblijvend. Meld je aan via alkmaar@soroptimist.nl

Ook voor alle vragen en/of contact met onze club(leden), kun je ons per mail bereiken op alkmaar@soroptimist.nl

 

Club Alkmaar, al meer dan 65 jaar actief!

Wie zijn wij en wat doen wij?

Soroptimisten verbeteren het leven en de positie van vrouwen en meisjes door opleiding en training, empowerment en het vergroten van kansen en mogelijkheden. 

Soroptimistclub Alkmaar e.o. is lid van de Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname. Samen met alle Clubs in Nederland en overal ter wereld vormen wij, als niet gouvernementele organisatie (NGO), een wereldwijd netwerk van professioneel en sociaal verschillende vrouwen, die kennis en ervaring met elkaar delen.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Met elkaar bereiken we dit op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau door te zorgen voor:

• Awareness: Bewustwording van de problematiek

• Advocacy: Pleitbezorging bij de juiste instanties, organen en besluitvormers

• Action : Acties die bijdragen aan ons doel.

We komen iedere tweede woensdagavond van de maand bijeen in restaurant Herberg Jan in Heiloo: we starten onze avond met een diner om weer even bij te praten en daarna start het inhoudelijke deel van de clubavond. Daarnaast organiseren we een zomeruitje, zijn we trouwe deelnemers aan landelijke en regionale bijeenkomsten en doen we al jaren mee met NLdoet. Ook vieren we de laatste jaren met onze zusterclubs van boven het Noordzeekanaal de Dag van de Mensenrechten op 10 december.

Wij hebben Friendshipslinks met de volgende Soroptimistclubs:

Bath, Darmstadt, Kaapstad.

Onze acties van de afgelopen jaren

Club Alkmaar e.o. heeft afgelopen jaren actief bijgedragen aan lokale, nationale en internationale projecten. We hebben in het kader van NLdoet elk jaar een avond babykleding gesorteerd voor de stichting Babyspullen. In de jaren daarvoor hebben we meegeholpen bij een natuurbeheerproject in het 1000-eilandenrijk en een high tea in het Rekerheem te Alkmaar georganiseerd voor ouderen.

In de afgelopen jaren hebben we o.a. een bijdrage geleverd aan het project Trees4life en de campagne “Orange The World”, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. Ook besteden we jaarlijks aandacht aan Internationale Vrouwendag.

We hebben in het verleden ook o.m. bijgedragen aan een filmavond in de VUE met de film SOLD ten behoeve van Free a Girl, en toen 254 euro opgehaald voor dit goede doel. Andere activiteiten waren o.a. het organiseren van een boekenmarkt voor het landelijk project ‘Syria Back to School’ en het inzamelen van geld ten ten behoeve van het project van onze zusterclub in Kaapstad: we hebben daarvoor bijgedragen aan het opzetten van de bibliotheek op een basisschool, en daarnaast ondersteunt de club de opleiding van een vroedvrouw in Ethiopië. Hiervoor is een benefietvoorstelling georganiseerd in het Alkmaarse Filmhuis.

Voor meer informatie over onze activiteiten en doelen, neem een kijkje op de pagina’s “Beleidsplan Soroptimistclub Alkmaar e.o.” en “Verslag van de uitgeoefende activiteiten” onder de kop “Over ons” op deze website.