Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Alkmaar e.o.

Lid worden?Onze projectenVolg ons op FacebookNieuws

Club Alkmaar e.o.

Maak kennis met een hechte en actieve club. Iedere maand komen we bij elkaar om samen ons programma uit te voeren. Dit programma wordt ingevuld door onze leden, we spreken zelf naar aanleiding van leef-  of werkervaring, we nodigen eveneens sprekers van buiten uit. De laatste jaren vieren we de mensenrechtendag 10 december met onze zusterclubs van boven het Noordzeekanaal.

De leden

Onze leden wonen allen in (de omgeving van) Alkmaar, we werken in de wijde omtrek. De werkkring van de leden is heel divers – gezondheidszorg, onderwijs, recht, jeugdzorg en een eigen onderneming. We zien heel graag nieuwe leden komen!

Wij zijn op zoek naar jou……………………………

Wil je graag een avond bijwonen en kennis te maken met onze club – dat kan. We hebben iedere tweede woensdag van de maand onze bijeenkomst.

Meld je aan via ‘contact’ of alkmaar@soroptimist.nl

Club Alkmaar, al meer dan 65 jaar actief!

Wie zijn wij?

‘In Alkmaar begon de victorie’. Dit wapenfeit verwijst naar de overwinning op de Spanjaarden in 1573. De erfenis van dit rijke en verleden is nog altijd volop aanwezig in de gezellige binnenstad. Alkmaar is gelegen in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een groot natuurgebied met duinen, strand, bos en vooral veel water, daar zou de stadsnaam naar kunnen verwijzen.

Club Alkmaar e.o. is opgericht in 1956, de leden komen uit Alkmaar en omliggende plaatsen. Meerdere generaties en beroepen zijn vertegenwoordigd in een klein en hecht gezelschap. Ons jongste lid is 39, ons oudste meer dan 80 jaar!

We komen iedere tweede woensdag van de maand bijeen in restaurant het Sluisje bij golfbaan Sluispolder in Alkmaar, we starten onze avond met een diner om weer even bij te praten. Daarnaast organiseren we een zomeruitje, zijn we trouwe deelnemers aan landelijke en regionale bijeenkomsten en doen we al jaren mee met NL doet.

Het bestuur 2022-2032:

President: Esther Hollenberg

Vicepresident : Gerda Bastiaanse

1ste Secretaris: Margriet van Duist

2de Secretaris: Helma Goddijn

Penningmeester:  Karin de Jager

Friendshipslinks:

Darmstadt, Kaapstad, Bath

Onze acties de afgelopen jaren

Club Alkmaar e.o. heeft afgelopen jaren bijgedragen aan lokale, nationale en internationale projecten doen we mee met NL doet, dit jaar sorteerden we babykleding voor de stichting Babyspullen, een goed bestede ochtend.

We hebben bijgedragen aan de filmavond in de VUE met de film SOLD ten behoeve van Free a Girl. We hebben 254 euro opgehaald voor dit goede doel. Eveneens organiseerden we een boekenmarkt voor het landelijk project ‘Syria Back to School’ en sinds een paar jaar steken we de handen uit de mouwen in maart bij de vrijwilligersdag ‘NL doet’, zo hebben we gewerkt voor een natuurbeheerproject in het 1000-eilandenrijk en een high tea in het Rekerheem te Alkmaar georganiseerd voor ouderen.

Afgelopen jaren is er geld ingezameld ten behoeve van het project van onze zusterclub in Kaapstad, we hebben bijgedragen aan het opzetten van de bibliotheek op een basisschool, daarnaast ondersteunt de club de opleiding van een vroedvrouw in Ethiopië. Hiervoor is een benefietvoorstelling georganiseerd in het Alkmaarse Filmhuis.