Home

Van harte welkom bij Soroptimistclub Arnhem

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimist club Arnhem bestaat uit 35 vrouwen. De Soroptimisten zijn vrouwelijke professionals. Wij streven naar het beste, het optimum, voor vrouwen wereldwijd. Soroptimisten werken samen aan projecten over de hele wereld. Wij delen onze kennis en dragen bij op een manier die bij ons past.

Ons profiel

Club Arnhem is in 1930 opgericht en heeft aan de wieg gestaan van andere clubs in de regio, zoals Club Arnhem-Oost in 1982. Met deze club is jaarlijks in ieder geval een gezamenlijke bijeenkomst.

Het aantal leden ligt tussen 35 en 40 die zo veel mogelijk verschillende beroepen vertegenwoordigen. Club Arnhem komt op de 15de van de maand bij elkaar, mocht die datum in het weekend vallen, dan wordt een dag zo dicht mogelijk daarbij gekozen.

Drie maal per jaar komen de zogenaamde haardgroepen bij elkaar; daarin worden diverse thema’s besproken, vaak wordt voor die gelegenheid samen een diner bereid.

Clubavond

De clubavond vindt in de regel plaats bij ‘De Buitenplaats

Arnhem

Soroptimistclub Arnhem 

Soroptimisten vormen een groot internationaal vrouwennetwerk.

Soroptimistclub Arnhem wil de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes verbeteren door geld in te zamelen via projecten of door kennis te delen. We sluiten daarbij aan bij de missie van Soroptimist International ‘Empowerment of Women through Education and Leadership’.

Ons wijdverspreide netwerk en de goede onderlinge contacten vormen onze kracht. De unieke combinatie van lokale aanwezigheid en kennis met internationale ondersteuning maakt het Soroptimisme zo sterk, waardoor de projecten ook zo succesvol kunnen zijn.

Voorbeelden van projecten: Orange the World om het geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen. Verkoop van tulpen ten behoeve van het vrouwencentrum Kikori in Papua Nieuw Guinea van de stichting Khuska. School for Justice om meisjes in India uit de prostitutie te halen en op te leiden om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.