Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Arnhem

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Arnhem

Club Arnhem is een enthousiaste club van vakvrouwen. Vrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. Vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. De afgelopen jaren zamelden we onder andere geld in om vrouwen in India een fabriekje te laten starten en ondersteunden we stichting Leergeld Arnhem met fietsen, computers en geld voor kinderen die anders niet mee kunnen doen aan schoolactiviteiten. In 2018/2019 hebben we ons ingezet voor Bio Vakantieoord waar gehandicapte kinderen samen met hun naaste familie kunnen genieten van een vakantie en het project School for Justice (initiatief van Free a Girl).

Soms wordt ook samengewerkt voor een (jaar) project. Van tijd tot tijd wordt er een dictee georganiseerd waarvan de opbrengst is bestemd voor een goed doel.

Ons profiel

Club Arnhem is in 1930 opgericht en heeft aan de wieg gestaan van andere clubs in de regio, zoals Club Arnhem-Oost in 1982. Met deze club is jaarlijks in ieder geval een gezamenlijke bijeenkomst.

Het aantal leden ligt tussen 35 en 40 die zo veel mogelijk verschillende beroepen vertegenwoordigen. Club Arnhem komt op de 15de van de maand bij elkaar, mocht die datum in het weekend vallen, dan wordt een dag zo dicht mogelijk daarbij gekozen.

Drie maal per jaar komen de zogenaamde haardgroepen bij elkaar; daarin worden diverse thema’s besproken, vaak wordt voor die gelegenheid samen een diner bereid.

Clubavond

De clubavond vindt sinds een aantal jaren plaats in Gasterij ‘De Buitenplaats’, een leer-werkplek voor mensen met een handicap die worden opgeleid voor een functie in de horeca. De avond begint met een maaltijd. Veel onderdelen en activiteiten worden georganiseerd door commissies: bijvoorbeeld voor de goede doelen is er de commissie service en interservice. Verder de friendshiplink, de programmacommissie, de culturele commissie en de kiescommssie.