Orange the World Scholenproject

  • Club Beneden Maas

Scholenproject van Soroptimist Club Beneden Maas van start

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld, dat is ruim 1 op de 3. Daarom is het harder nodig dan ooit om de strijd aan te gaan en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Orange the World is de Internationale campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes en dit jaar richt de campagne zich met name op preventie en bewustwording op middelbare scholen en in de horeca.

Leden van Soroptimist Club Beneden Maas zetten zich om die reden dit schooljaar in om de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en studenten van het MBO in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland bewust te maken van deze problematiek. Het scholenproject start met het samen bekijken van een relevante film of theatervoorstelling, om daarna hierover met elkaar in gesprek te gaan. Tot slot wordt het project afgesloten met een presentatie voor een breed publiek waarbij een jury aanwezig zal zijn en een Award zal worden uitgereikt.

Aan de scholen wordt een lespakket ter beschikking gesteld en ook de kosten voor het bioscoop of theaterbezoek zullen deels uit de opbrengst van de Orange the World broches worden bekostigd.