Lesmateriaal beschikbaar over Orange the World

17-10-2021

Lesmateriaal beschikbaar over Orange the World

  Ga tussen 25 november en 10 december ook met scholieren in gesprek over de preventie van geweld tegen vrouwen en meisjes. Soroptimistclubs Isalania Zwolle Kampen en De Bilt-Bilthoven ontwikkelen samen een les over Orange the World, die alle clubs kunnen gebruiken. Dit jaar al of volgend jaar.  De voorlopige naam van het lesmateriaal is: ‘Let’s Orange the World: Wat kan jij doen tegen geweld tegen vrouwen en meisjes’. Aan de hand van stellingen denken leerlingen na over het thema en gaan actief aan de slag met flexibele modules. Onderdeel van de les zijn twee filmpjes van interviews met vrouwen over hun ervaring met geweld.

  Geschikt voor Maatschappijleer

  De interactieve les is bijvoorbeeld binnen het vak Maatschappijleer te geven aan klas 4* VWO, HAVO of VMBO, en past bij het thema ‘burgerschap’. Vanaf 10 november is de les klaar voor gebruik en online beschikbaar voor alle Soroptimistclubs en Zontaclubs. Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Kitty of Tjitske** of mail naar Isalaniazwolle@soroptimist.nl

  Wij maken het lesmateriaal in nauwe samenwerking met Uitgeverij Seneca Burgerschap. Het wordt binnen het netwerk van maatschappijleraren van Uitgeverij Seneca onder de aandacht gebracht zodat leraren de les ook zelf kunnen verzorgen.

  Dankzij fondswerving kunnen wij de uitgeverij inschakelen, professionele interviews met ervaringsdeskundigen laten maken én het materiaal gratis aanbieden.

  *door de keuze in modules kan de les ook aangeboden worden aan klas 3 onderbouw

  ** contactpersonen lesmateriaal Orange the World:

        Kitty de Vries    06-11417893  vriescjde@gmail.com

       Tjitske Visscher 06-16364513 tjitskevisscher@gmail.com

  Delen op social-media: