Liedrecital over beken en rivieren

25-03-2024

Liedrecital over beken en rivieren

  Op zondag 17 maart gaf ons clublid zangeres Wanda Peters samen met pianist Roel van Kuppevelt voor zo’n 30 bezoekers een prachtig huiskamerconcert. De opbrengst van ruim 500 euro gaat naar ons goede doel van dit jaar: My Book Buddy.

  Wanda had een klassiek concert samengesteld met 12 liederen over beken en rivieren. Ze zong – uit het hoofd – in vier verschillende talen van componisten als Franz Schubert en Frédéric Chopin. De stukken varieerden van een Noorse lofzang op water tot Duitse liefdesliedjes en van een vrolijk Engels gedicht tot een Pools volkslied.  Na afloop van het recital waren er drankjes en hapjes, verzorgd door andere leden van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven. Bezoekers mochten naar eigen inzicht een gift doen, waarmee we het voor iedereen mogelijk konden maken om bij het liedrecital aanwezig te zijn. De opbrenst was precies € 507,50. Dat mooie bedrag is voor het project My Book Buddy, dat onze club dit jaar steunt.

  ——————————

  Wanda Peters studeerde zang aan het conservatorium in San Francisco (1992-1993). Ze woont in Elst (Utrecht) waar ze zangles geeft in het Muziekgebouw aan de Rijn. Ze geeft graag liedrecitals, onder andere VROUWEN – Lief en leed, met liederen en duetten uit vele landen.

  Roel van Kuppevelt is huisarts in Zeist en al vanaf zijn jonge jaren een gepassioneerd pianist. Hij speelt graag en veel met zangers.