Ruim 6000 euro voor Leergeld De Bilt

Overhandigen van cheque van ruim 6000 euro aan Leergeld De Bilt
04-03-2024

Ruim 6000 euro voor Leergeld De Bilt

    In zwembad Brandenburg in Bilthoven overhandigde onze club deze week een cheque met € 6145,37 aan Stichting Leergeld De Bilt. Dit bedrag is de opbrengst van de activiteiten die de Soroptimisten in 2023 voor Leergeld hebben georganiseerd: een taxatiemiddag, de jaarlijkse bridgedrive en zogenaamde ‘projectetentjes’ bij de leden thuis.    Zwemles voor alle kinderen

    In ons waterrijke land is het van groot belang om op jonge leeftijd te leren zwemmen. Onder het motto ‘Zwemles voor alle kinderen’ heeft Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven zich in 2023 ingezet om geld voor zwemlessen bij elkaar te brengen.

    Meedoen is van belang

    Jacqueline Franssens, de voorzitter van Leergeld De Bilt was zeer verheugd met het bedrag en wat Leergeld daarmee kan betekenen voor kinderen in onze gemeente. “Helemaal in deze tijd merk je dat gezinnen bezuinigen op de activiteiten van de kinderen, als de kinderen al in de gelegenheid waren om mee te doen.” En meedoen is juist voor kinderen belangrijk, om zich te kunnen ontwikkelen en voor te bereiden op hun toekomst.