Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn 25 enthousiaste vrouwen, die naast onze eigen baan, ons inzetten om de rechten, positie en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Al sinds 1927 zijn Soroptimisten actief in Nederland en daar is op 28 mei 1988 onze club bijgekomen. Het charter is uitgereikt door Lalla Azzaroli Puccetti, Firenze, Italië.

 

 

 

 

Iedere 2e woensdag van de maand komen wij bij elkaar. Onze avond start -voor wie dat wil- met samen eten. Na de maaltijd is er vaak een korte vergadering en dan begint ons programma. Het programma is wisselend; een spreker, een webinar, een levensverhaal, een bedrijvenbezoek enz.

Gedurende het jaar komen we -naast de bijeenkomst- in groepjes bijeen om samen te eten en elkaar op die manier beter te leren kennen.

We organiseren -om de beurt- een gezamenlijke avond met onze zusterclubs De Reestlanden, Emmeloord en Meppel. We vieren natuurlijk onze clubverjaardag en we besteden aandacht aan de Dag van de Rechten van de mens en Nationale Vrouwendag.

Dit alles doen we naast ons belangrijkste doel, fondsenwerving! Daar zijn we het hele jaar mee bezig. Dit dmv een wijnactie, een lezing, een webinar, een film en wat we verder nog bedenken om geld te genereren voor onze goede doelen.

Bestuur 2024

  • Nada Kocic, presidente
  • Nancy, vice-presidente
  • Wilma van den Brink, penningmeester
  • Sigrid Bijkerk, secretaris
  • Tina van Putten, assessor