De Orange the World Social Sofa Hardenberg

De Orange the World Social Sofa Hardenberg

  • Club De Reestlanden

Deze bank vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen. Ieder jaar is er de campagne Orange the World. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De actieperiode loopt van 25 november t/m 10 december. Tijdens deze periode worden overal ter wereld gebouwen oranje verlicht om de boodschap te onderstrepen.Het is belangrijk om het hele jaar door dit onderworp onder de aandacht te brengen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit te doen in de vorm van deze social sofa.
Wil je meer weten over de wereldwijde Orange the World campagne? Kijk op http://www.orangetheworld.nl

Wie heeft het ontwerp gemaakt?
De bank is een initiatief van Soroptimistclub De Reestlanden. Het ontwerp van de bank is gemaakt door ons clublid, de kunstenares Lia van Rhijn. Zij bracht het logo van Orange the World samen met o.a. de verbeelding van de Vecht en de Vechtanjer. De Kievitsbloem is de clubbloem van Soroptimistclub De Reestlanden.
Wil je meer weten over Lia van Rhijn? Kijk op http://www.kunstduo.nl
Wil je meer weten over Soroptimisten? Kijk op http://www.soroptimist.nl

Wie heeft het mede mogelijk gemaakt?
Naast de inzet van onze clubleden en een aantal vrijwilligers is deze sofa mede tot stand gekomen door de inzet van De Stuw.

Het ontwerp en de voortgang van het project Social Sofa was tijdens het hele project te volgen in een vitrine van HardenbergArt, in de hal van de bibliotheek.

Daarnaast hebben we financiële ondersteuning gekregen van de volgende organisatie en bedrijven:

  • Gemeente Hardenberg: subsidie uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven
  • De Jan! Foundation; deze foundation ondersteunt projecten die mensen aan het hart gaan. Projecten die er toe doen, waarmee we samen de wereld telkens weer wat mooier maken. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de generaties na ons.
  • Fillip Studios; Fillip Studios is opgericht door kunstenaars Roos Meerman en Tom Kortbeek. De studio creëert tastbare objecten en ervaringen die verwondering oproepen en zet de gebruikte technieken om in impactvolle en innovatieve waarde voor de samenleving