Best Practice Award!

08-06-2013

Best Practice Award!

  Soroptimist Club Ede heeft zaterdag 7 juni landelijke erkenning gekregen voor de wijze waarop deze club van ambitieuze vrouwen projecten ondersteunt voor vrouwen en meisjes wereldwijd. Tijdens de Inspirada, het jaarcongres van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, nam Wilhelmien Baalbaki namens het bestuur de Best Practice Award in ontvangst. De eerste prijs dus!

  De club krijgt de Best Practice Award volgens de jury door de combinatie van twee succesvolle elementen: de keuze voor een project dat in het hart van de doelstellingen van het Soroptimisme past en de enorme uitstraling en professionele aanpak van het benefietevent Movie and More, dat nu al voor de achtste keer is gehouden in samenwerking met CineMec Ede.

  Het project dat geroemd wordt, is WE in Pakistan: Women Empowerment. WE was in 2013 het jaarproject van Soroptimist Club Ede. Via dit project worden jonge arme vrouwen ondersteund om via een naaiatelier economische zelfstandigheid op te bouwen, via de stichting Thuisfront Zuster Truus Lemmens. Bennekomse Wilhelmien Baalbaki is voorzitter van deze stichting. Het was dan ook een extra eer voor haar dat zij namens Soroptimist Club Ede dit eerbetoon in ontvangst mocht nemen tijdens een officiële bekendmaking in Slot Doddendaal in Ewijk.

  De activiteiten van de Soroptimisten in Ede vallen ook internationaal op: zo werd het Movie and More-event voor opleiding en training van een vrouwencoöperatie in oprichting in Zuid-Afrika (Mapula Embroidery Project) in 2013 tijdens het Europese congres genomineerd voor een Best Practice Award. Het bleef toen bij een eervolle vermelding.

  *Nog meer goed nieuws*
  Tijdens de Inspirada volgde nog meer goed nieuws: voor het huidige jaarproject La Valeur – een atelier in Ede waar tassen worden gemaakt – is een bijdrage van 2.000 euro uit het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs toegekend.

  Soroptimist Club Ede is een club van 40 actieve leden die inmiddels 16 jaar bestaat. Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. In de afgelopen jaren is met de benefietevents Movie and More al bijna 100.000 euro opgehaald voor vrouwen- en meisjesprojecten in India, Zuid-Afrika en Pakistan. Maar ook dichtbij: een snoezelbadkamer voor Philadelphia Zorg, een meidenhuiskamer in de Rietkampen en nu vrouwen-arbeidsintegratieproject La Valeur in Ede. Maandelijkse bijeenkomsten worden gehouden in restaurant Buitenzorg.