Wie zijn wij

Wie zijn wij

Club Ede maakt deel uit van de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen, Soroptimist International. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Kernwaarden hierbij zijn Educate Empower Enable. Missie en doelstellingen worden bereikt door het ondersteunen van projecten door het doneren van geld. Voor Club Ede zijn het jaarlijkse ‘Movie and More’ én het verkopen van praktische goudkleurige naambadges voor zusterclubs hierbij de belangrijkste fondsenwervende activiteiten.

Clubbijeenkomsten vinden rond de tiende van de maand plaats, normaliter in Cultura in Ede. Naast deze clubbijeenkomsten zijn er wisselende, kleinere bijeenkomsten met een informeler karakter, en er is een boekenclub. Ook in tijden van corona onderhielden wij onze warme contacten zo goed mogelijk, niet alleen via online bijeenkomsten maar ook middels creatieve oplossingen als wandelen of quizzen met twee tegelijk.

Bekijk vooral ook het prachtige compilatie-filmpje op YouTube dat ons clublid Jacqueline Kronenburg (samen met zoon Milo) maakte.

Jaarverslag Soroptimistclub Ede, 2022-2023
Jaarplan Soroptimistclub Ede, 2024

 

Wij hebben regelmatig contact met onze zusterclubs in de Food Valley Regio: Club Wageningen, Club Rhenen-Veenendaal e.o. en Club Bennekom & Beekdal. 

Soroptimisten vormen een groot professioneel internationaal vrouwennetwerk. Wij hebben regelmatig contact met onze zusterclubs in de Food Valley Regio: Club Wageningen, Club Rhenen-Veenendaal e.o. en Club Bennekom & Beekdal. Club Ede heeft internationale friendshiplinks met Soroptimistclub Schwäbisch Hall in Duitsland en Soroptimistclub Warschau in Polen.
Onze leden zijn vakvrouwen die werkzaam zijn (geweest) in een beroep of functie en wonen of werken in Ede of directe omgeving.
We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in onze club en van onze leden wordt verwacht dat zij de maandelijkse bijeenkomsten bijwonen en dat zij actief deelnemen aan acties voor de projecten.
Voor het lidmaatschap wordt men vaak gevraagd. Je kunt je belangstelling ook kenbaar maken door een email te sturen naar ede@soroptimist.nl, dan nemen we contact met je op.

Voor meer informatie:
Jaarverslag Soroptimistclub Ede, 2022-2023
Jaarplan Soroptimistclub Ede, 2024

Links Soroptimisten:
Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao
Soroptimist International
Soroptimist International Europe

Regio
Gemeente Ede