Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal

Ons profielOnze projectenOns nieuwsOnze webshop

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal

Het komende clubjaar zet Soroptimistenclub Rhenen-Veenendaal zich in om twee Orange the World – social sofa’s te maken en te plaatsen in respectievelijk de gemeenten Rhenen en Veenendaal. Daarmee wil de club inwoners bewust maken van het geweld tegen vrouwen en meisjes en van de noodzaak dat geweld een halt toe te roepen.

Wilt u figuurlijk een steentje bijdragen aan ons project? Kijk dan snel in onze webwinkel

Projecten van club Rhenen-Veenendaal

De projecten van club Rhenen-Veenendaal zijn lokaal, nationaal en internationaal van aard. Er worden niet alleen activiteiten (filmavond, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten) georganiseerd die financiën genereren, maar er worden ook handen uit de mouwen gestoken. Een jaarlijks terugkerende fundraise activiteit is de Veenendaalse Kroegenbridgedrive in november, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Projecten die de afgelopen jaren ondersteund zijn:

  • Internationaal: o.a. project kindertehuis in Guguta, Moldavië, waarvoor de Best Practice Award ontvangen is in 2005, het Naïadeproject (waterzuiveringsapparaten voor Kenia),  een onderwijsproject voor moeders en kinderen in Likoni, Mombassa (Kenia); stichting Pro Filia die jonge meisjes ondersteunt in Nepal die op grote schaal worden verkocht aan bordelen in India, My Book Buddy, Rescue Baby Gambia en Syrie back to school.
  • Nationaal: o.a. Ruby and Rose, UAF, Pink Ribbon, Shelter Box en Singelzicht.
  • Lokaal: o.a. Jeugdsportfonds, taalprojecten (‘Verder met Taal’ in Veenendaal en Verteltas in Rhenen), muziekonderwijs Rhenen, voedselbank, MOMO Theaterwerkplaats, Hospice Berkenstein en stichting Voedselbank Veenendaal en Stichting Voedselhulp Rhenen.

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal 2023

Dit jaar hebben wij gekozen voor het jaarthema “Samen werkt”. Na de coronajaren willen we graag met zijn allen weer de schouders er onder zetten. Daarbij is er een ambitieus project gekozen. Wij willen zowel in Rhenen als in Veenendaal een Social Sofa met als thema “Orange the world, stop geweld tegen vrouwen” plaatsen.

Social Sofa Rhenen

Op 1 juli is de Social Sofa in Rhenen geplaatst voor het gemeentehuis.

De Social sofa voor Veenendaal staat in bestelling en deze hopen we op korte termijn te mogen ontvangen. We gaan dan hard aan de slag om ook voor Veenendaal een mooi resultaat te bereiken.

Voor voortgang van het project kunt u ons volgen op Facebook en/of Instagram.

Via ons nieuws leest u ook meer over de voortgang van ons project!

Download ook onze informatieflyer!

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal is ontstaan uit club Wageningen e.o. en is opgericht op 12 november 1994. 

Ons profiel

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal is ontstaan uit club Wageningen e.o. en is opgericht op 12 november 1994. Elke maand ontmoeten de leden elkaar op de clubbijeenkomst bij de 3-Zussen. Naast een vergadering worden rond een jaarthema lezingen, discussies en werkbezoeken georganiseerd.

Met ruim 30 leden zijn we verder actief met het ondersteunen van projecten, waar we verschillende acties voor op touw zetten.

De club heeft een Friendshiplink met de club Münster-Mauritz.

Contactgegevens Secretariaat
Grebbeweg 40
3911AW Rhenen
06-49612115

KVK 40482939