Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Ede

Ons profielOnze projectenOns nieuwsVolg ons ook op Facebook

Ede

Het jaarthema van onze voorzitter van dit jaar, Ilse Smaling, is
Zilver. Dat heeft natuurlijk te maken met ons 25-jarig bestaan, wat we dit jaar vieren, maar “Zilver” heeft nog zoveel meer betekenissen:
Zilver staat voor vrouwelijke intuïtieve wijsheid. Het vrouwelijk principe…. goedhartigheid. Symboliseert rechtvaardigheid, zuiverheid, groei en eigenwaarde.
Daar gaan we dit jaar mee aan de slag.

Nieuws:
– Dankzij een snelle actie zijn er eind augustus pakketjes (met zowel tekengerei als kleding) naar de Afghaanse vluchtelingen in Harskamp gebracht.
– Ter gelegenheid van de Inspirada op 5 juni j.l., met als motto “Laat je zien”, heeft clublid Jacqueline Kronenburg (samen met zoon Milo) een prachtig compilatie-filmpje op YouTube gemaakt
– Dit jaar steunen we maar liefst drie goede doelen: Happietaria in Ede, ouderenzorgprojecten op Curaçao en 100xTrees4Life van Soroptimist International
– Op 20 april j.l. hadden we een mooi webinar, over burgerschapsonderwijs, met Felisa Tibbitts
– Op 28 november 2020 vond Voice and More plaats, de online editie van onze jaarlijkse Movie and More

Club Ede is opgericht in 1996 en telt momenteel
40 leden, van wie de oudste geboren werd in 1923
en de jongste in 1977. 

Ons profiel

Elke maand komt de club bijeen in Restaurant Buitenzorg in Ede, met bespreking van diverse thema’s. Tevens zijn er kleine kringbijeenkomsten en hebben we een boekenclub.

Club Ede onderhoudt friendship links met Club Schwäbisch Hall (D) en Club Warschau (P). Ook zijn er warme contacten met onze zusterclubs dichtbij, met wie we jaarlijks een regionale bijeenkomst hebben: Club Wageningen, Club Rhenen-Veenenaal en Club Bennekom & Beekdal

Om geld in te zamelen organiseren wij als club jaarlijks Movie and More, een filmavond in Cinemec. In de afgelopen edities hebben we meer dan 180.000 euro bijeengebracht, met altijd bijzondere en actuele films. In 2020 was ook het online Voice and More een groot succes. Verder verkopen wij prachtige goudkleurige naambadges (zie foto) voor soroptimisten.