Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Ede

Ons profielOnze projectenOns nieuwsVolg ons ook op Facebook

Ede

Het jaarthema van onze voorzitter van dit jaar, Hilma Schaap, is
Vrijheid.

In onze regio staan we middels de Airborne herdenkingen jaarlijks stil bij Operation Market Garden (1944). We vieren onze vrijheid en staan stil bij hoe waardevol vrede en veiligheid is. Vrijheid is echter niet vanzelfsprekend. Wereldwijd worden veel vrouwen en meisjes beperkt in hun vrijheid, omdat er oorlog is, omdat ze niet mogen kiezen welke opleiding ze willen volgen, met wie ze willen trouwen of omdat ze worden geconfronteerd met huiselijk geweld.
Als Soroptimisten komen wij op voor deze vrouwen en meisjes.
Vier Vrijheid, Koester Vrijheid, Verdedig Vrijheid

Nieuws:
– Helaas kan de op 8 maart geplande Movie & More niet doorgaan, natuurlijk in verband met de covid-pandemie. We hopen dit jaarlijkse event tegen de zomer alsnog te kunnen organiseren, ter ondersteuning van ons prachtige doel van dit jaar.
– Van 25 november tot 10 december droegen wij weer ons steentje bij aan Orange the World: Stop geweld tegen vrouwen!
– Dankzij een snelle actie zijn er eind augustus pakketjes (met zowel tekengerei als kleding) naar de Afghaanse vluchtelingen in Harskamp gebracht.

Club Ede is opgericht in 1996 en telt momenteel
40 leden, van wie de oudste geboren werd in 1923
en de jongste in 1977. 

Ons profiel

Elke maand komt de club bijeen in Restaurant Buitenzorg in Ede, met bespreking van diverse thema’s. Tevens zijn er kleine kringbijeenkomsten en hebben we een boekenclub.

Club Ede onderhoudt friendship links met Club Schwäbisch Hall (D) en Club Warschau (P). Ook zijn er warme contacten met onze zusterclubs dichtbij, met wie we jaarlijks een regionale bijeenkomst hebben: Club Wageningen, Club Rhenen-Veenenaal en Club Bennekom & Beekdal

Om geld in te zamelen organiseren wij als club jaarlijks Movie and More, een filmavond in Cinemec. In de afgelopen edities hebben we meer dan 180.000 euro bijeengebracht, met altijd bijzondere en actuele films. In 2020 was ook het online Voice and More een groot succes. Verder verkopen wij prachtige goudkleurige naambadges (zie foto) voor soroptimisten.