Home

Van harte welkom op de pagina van Soroptimistclub Ede

Ons profielOnze projectenOns nieuwsVolg ons ook op Facebook

Ede

Het jaarthema van onze voorzitter van dit jaar, Ellen Dutmer, is
Lange Lijnen
Als soroptimisten zetten we ons in voor een betere toekomst voor vrouwen en meisjes. Dat vereist inspanningen die op de korte termijn geen resultaat opleveren, maar waarvoor een lange adem nodig is: geen sprint maar een marathon. Zo kan onderwijs bijvoorbeeld het begin vormen van ontwikkeling en zelfredzaamheid, maar daarvoor zijn meerdere jaren nodig: Lange lijnen.
Daar willen we het komende (verlengde) clubjaar aandacht aan besteden.
Nieuwe enthousiaste leden zijn hierbij van harte welkom! Zie voor nadere informatie onze pagina Wie zijn Wij of stuur een mailtje naar ede@soroptimist.nl

Laatste Nieuws:
– ook SI club Ede draagt natuurlijk haar steentje bij aan Orange the World, de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen, van 25 november tot en met 10 december
– in oktober mochten we een nieuw lid verwelkomen. De club blijft openstaan voor nog meer enthousiaste, jonge leden die zich willen inzetten voor het soroptimisme.
– op 13 september was er eindelijk weer een Movie and More! We haalden meer dan 16.000 euro op voor ons project En marche les filles, dat zich richt op betere kansen voor meisjes in Congo.

Club Ede is opgericht in 1996 en telt momenteel
37 leden, van wie de oudste geboren werd in 1932
en de jongste in 1977. 

Ons profiel

Elke maand komt de club bijeen in Restaurant Buitenzorg in Ede, met bespreking van diverse thema’s. Tevens zijn er kleine kringbijeenkomsten en hebben we een boekenclub.

Club Ede onderhoudt friendship links met Club Schwäbisch Hall (D) en Club Warschau (P). Ook zijn er warme contacten met onze zusterclubs dichtbij, met wie we jaarlijks een regionale bijeenkomst hebben: Club Wageningen, Club Rhenen-Veenenaal en Club Bennekom & Beekdal

Om geld in te zamelen organiseren wij als club jaarlijks Movie and More, een filmavond in Cinemec. In de afgelopen edities hebben we bijna 200.000 euro bijeengebracht, met altijd bijzondere en actuele films. In 2020 was ook het online Voice and More een groot succes. Verder verkopen wij prachtige goudkleurige naambadges (zie foto) voor soroptimisten.