Club Ede ruim vertegenwoordigd bij SI Conventie

07-08-2023

Club Ede ruim vertegenwoordigd bij SI Conventie

    Van 27 tot en met 29 juli was er de vierjaarlijkse Soroptimist International (SI) Conventie, dit keer in Dublin. Club Ede was hierbij uitgebreid vertegenwoordigd: maar liefst acht leden waren aanwezig!

    Bijzonder om samen te zijn met zo’n 1700 vrouwen van over de hele wereld, die elkaar niet hoefden uitleggen wat het Soroptimisme eigenlijk inhoudt. Kennismaken met zovelen uit andere landen en uitwisselen van ervaringen.    Het thema van de voorzitter van de club, Lange Lijnen, was in vrijwel alle voordrachten, workshops en posters weerspiegeld. Zo was er een terugblik én vooruitzien van alle Federaties inclusief de jongste, die van Afrika; daarnaast een toelichting over de invloed die SI kan uitoefenen binnen de Verenigde Naties, door vertegenwoordigd te zijn binnen maar liefst zeven VN-locaties wereldwijd. Lange Lijnen zowel in tijd als in plaats dus. Ook de overal tegenwoordige slogan paste erbij: Educate, Empower, Enable. En, niet te vergeten, de oprichting van de SI Foundation die onder andere moet borgen dat niet alleen projecten die passen bij de (per definitie maar twee jaar durende) President’s Appeal gesteund gaan worden maar ook de veel langduriger initiatieven.

    Top dat er zoveel Nederlandse, en vooral ook Edese, Soroptimisten waren en dat we er ook een vertegenwoordiger van onze zusterclub Schwäbisch Hall konden ontmoeten. Het was dan ook een goed georganiseerde Conventie, met zorgvuldig uitgekozen sprekers van naam die konden rekenen op een enthousiast en geregeld spontaan applaudiserend publiek dat evenwel ook kritische vragen (al dan niet via de handige, bijbehorende app) stelde. Voor een volgende keer zou het nog wat meer interactief kunnen, daar kan de organiserende Federatie (van Amerika) nog vier jaar over nadenken.